Uutiset

Saa näytellä rinssiä!

Ilmassa on tirskahtelua ja naurua, kihinää, kuhinaa ja kahinaa, kuiskauksia ja hentoa puheensorinaa. Meneillään on Prinsessa Ruususen näytelmäharjoitukset.

Nummen päiväkodissa on jo pitkään harjoiteltu kuumeisesti lasten rakastamaa klassista satua. Näytelmässä on mukana kaikkiaan 90 päiväkotilasta ja koko päiväkodin henkilökunta.

– On siinä hienoista ohjaamista, kun nuorimmat näyttelijänalut ovat kaksivuotiaita ja vanhimmat seitsenvuotiaita, mutta hyvin tämä on mennyt, kertoo lastentarhanopettaja Päivi Muroma.

Kesken harjoitusten lavasteista jo kuuluu: ”Leikitkö sitten mun kanssa?” Ja kyllähän se leikki myöhemmin alkoikin, ensin vain prinssin piti herättää Ruusunen satavuotisesta unestaan.

Harjoitukset aamupäivällä

Muroman mukaan näytelmäharjoitukset on pakko toteuttaa aamupäivällä, koska myöhemmin päivällä lapset ovat aivan liian vilkkaalla tuulella keskittyäkseen näytelmään.

Kysytäänpä asiaa toiselta pääosanesittäjältä. Minkälaista on olla mukana näytelmässä?

– Hienoa! iloitsee prinssiä näyttelevä kuusivuotias Suvi Parkkila.

Mikä on ollut kivointa?

– No, se kun saa näytellä rinssiä ja saa kantaa miekkaa, jatkaa Suvi.

Suvi on jo konkari teatterimaailmassa, sillä aikaisemmin hän ollut mukana muun muassa kissanäytelmässä.

Mikä Prinsessa Ruususessa on pelottavinta?

– Se on pelottavaa, kun Ruusunen kuolee sadaksi vuodeksi. Ja noita on pelottava, mutta on se kivakin, kun se on mun kaveri, sanoo Suvi.

Vaikka näytelmää harjoitellaankin päiväkodin tiloissa oikeissa lavasteissa, itse näytelmä esitetään Jukolan koulun näyttämöllä.

– Jännittää näytellä näyttämöllä, mutta mun isosisko Merja käy siellä koulua, kertoo Suvi helpottuneena.

Sitten ei mennyt enää aikaakaan, kun jo vietettiin prinssin ja Ruususen häitä. Ja niin he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti.

Päivän lehti

21.1.2020