Uutiset

Sää suosi Apparalla

Pellon Ponnen Juho-Matti Taivainen vietti kivan hölkkäviikonlopun Hämeenlinnan tienoolla. 
Hän sijoittui lauantaisessa Tervakosken Puuhamaa-juoksussa toiseksi. Sunnuntaina Ahveniston hölkässä Taivainen, 27, pisti pykälän paremmaksi. Hämeenlinnan Kisan ja Joken tallin junailema 6,8 kilometrin kisa oli Taivaisen heiniä. Hänen voittoaikansa oli 22.52. Toiseksi juossut Lammin Säkiän Anssi Huostila hävisi Taivaiselle 13 sekuntia. Kolmas oli Forssan Salaman kokenut juoksija Marko Vaittinen. Hänen aikansa oli 23.30.
 
Läheskään parasta ahvenistovauhtia ei sunnuntaina kuitenkaan pidetty. Reittiennätys on kolmen vuoden takaa. Silloin Säkiän Ville Heikkilän voittoaika oli 21.38.
 
– Paremmin meni kuin lauantaina. Lauantainen oli minulta surkea juoksu. Ahvenistolla oli ihan mukava juosta. Kiva kisa ja reittikin nyt vähän lyhyempi. Säkiän kaveri (Huostila) veti pitkään. Minulla alkoi kuitenkin kulkea ja loppu tuli kohtuullisesti, Taivainen jutteli maalissa.
 
Pellon Ponsi on kuuluisa Lapin urheiluseura. Silti Hämeenlinnan tienoo on Taivaiselle hyvinkin tuttua. Hänen isänsä Markku Taivainen, entinen Vanajaveden Vesikkojen huippumeloja, on näiltä tienoilta kotoisin.
 
– Taas olen täällä sukuloimassa. Äitinikin on kotoisin läheltä Kangasalta.
 
Taivaisen perheessä omena ei ole kauas puusta pudonnut. Kestävyysurheilu on ollut koko perheen juttu. Juho-Matin pikkuveli Olli-Markus tunnetaan erinomaisena suunnistajana. Hänet on valittu myös vuoden suomalaiseksi hiihtosuunnistajaksi. Siinä lajissa Olli-Markus Taivainen on myös maailmanmestari.
 
– Hiihtosuunnistajana minuakin pidetään, vaikka en ole lajia harrastanut kahteen vuoteen. Pikkuveljeni ei ole hiihtosuunnistanut neljään kauteen. Hän suunnistaa seuraavaksi sotilaiden MM-kisoissa, Ahveniston ykkönen selvitti.
 
Juho-Markus Taivainen sanoo olevansa ennen muuta kestävyysurheilija, jolle sopii melkein laji kuin laji.
 
– Haluaisin pyöräillä, meloa koskessa, juosta, suunnistaa… Aika ei kuitenkaan tahdo riittää kaikkeen, mitä haluaisin tehdä, hän naurahtaa.
 
Taivainen on opiskelija. Opinnot Jyväskylän yliopistossa ovat kuitenkin jo ihan loppusuoralla.
 
– Opiskelen Jyväskylässä historiaa ja tarkoitukseni on valmistua kolmen viikon päästä.

Melonta kiinnostaa

Isänsä paraatilajia melontaa Juho-Matti Taivainen on tietysti kokeillut, vaikka siitä ei hänelle kilpalajia tullutkaan.
 
– Olin 3-vuotias ja veljeni oli vain vuoden vanha, kun perheemme muutti täältä etelästä pohjoiseen. Ei siellä Lapissa ollut edes mahdollisuutta harrastaa ratamelontaa. Jos olisimme jääneet etelään asumaan, luonnollinen lajivalinta olisi varmaankin ollut melonta. Tykkään siitä lajista.
 
Ensi viikonloppunakin Taivainen aikoo juosta Etelä-Suomessa.
 
– Lauantai-iltana osallistun Helsingissä Midnight Runiin, joka lähtee iltayhdeksältä Senaatintorilta. Sunnuntaina olisi kiva juosta Sotkalinnan lenkki Rengossa. Saa nähdä, kuinka palaudun siitä Helsingin iltajuoksusta. Seuraavina viikonloppuina on sitten edessä suunnistusta, SM-kisoja. Ohjelmaa riittää, Taivainen jutteli.

Saara Kauranen naisten nopein

Naisten sarjan voittoon juoksi Hämeenlinnan Tarmon Saara Kauranen. Eero Hämäläisen valmentaman Kaurasen voittoaika oli 27.06. Riihimäen Katri Alaoja hävisi voittajalle 13 sekuntia..
 
Ahveniston hölkkä saatiin juosta loisto-oloissa auringon paisteessa. Osanottajia oli yli 70.

Asiasanat

Menot