Uutiset

Saana Tattari …kovassa vedossa …EM-näyttökilpailussa

Hämeenlinnalainen Nokian Seudun Ampujia edustava vasta 18-vuotias Saana Tattari osoitti jälleen olevansa kovassa vedossa.

Turun EM- ja SM-näyttökilpailuissa hän ampui lauantaina naisten sarjan ilmakiväärikisassa omaa ennätystään sivuavan tuloksen 393 ja oli peruskilpailun jälkeen viides. Hyvän finaalin jälkeen Tattari kohensi sijoitustaan saaden pronssia finaalituloksella 181,4. Hän hävisi paluun tekevälle olympia-ampujalle Hanna Etulalle (204,0) ja EM-mitalisti Hanna Pitkäselle (204,7).

Sunnuntain kilpailuun omaan sarjaansa N20 Tattari lähti avoimin ja luottavaisin mielin. Peruskilpailun jälkeen hän oli kolmas tuloksella 391.

Kilpailun jälkeen Tattari kertoi ammunnan olleen hieman rauhatonta.

– Sain koottua itseni ja ammuttua hyvällä tasolla loppuun asti, hän tuumi peruskilpailun jälkeen.

Finaalikilpailu lähti Tattarilta kangerrellen käyntiin, mutta parantui loppua kohden huomattavasti. Kulta ja hopea ratkaistiin Tattarin ja Punkalaitumen Kuntoa edustavan Mira Ojasen välillä. Se oli tiukka kilpailu ja voittajaksi selviytyi Tattari. Kolmanneksi sijoittui Poliisien Ampumaseuran nuori edustaja Armi Häkkinen.

Tattarin tähtäimessä on seuraavaksi Ruotsin Swedish cup ensi vuoden alussa. Hänen päätavoitteensa tälle kaudelle on Moskovan EM-kilpailut. (HäSa)

Asiasanat