Uutiset

"Saaren haluaisin, vaikka pienenkin"

Barentsinmeren saari Nymark haluaa irti Norjan kuninkaan alamaisuudesta ja julistautua tasavallaksi. Ainakin Alex Hartleyn mielestä näin tulisi tehdä.

Brittitaiteilija Hartley on ilmoittanut olevansa jalkapallokentän kokoisen Nymarkin löytäjä.

– Kaksi viikkoa sitten kirjoitin Norjan pääministerille ja Norjan ulkoministeriöön halustani erota valtakunnasta, 42-vuotias Hartley kertoo.

– Olen kirjoittanut myös YK:lle pyytäen Nymarkin itsenäisyyden tunnustamista.

Hartley sanoo, että kansainvälinen sopimus merialueen saarien kuulumisesta Norjalle ei päde Nymarkiin, koska se löydettiin vasta sopimuksen tekemisen jälkeen. Hartley vannoo, että hän ei aio luopua saarestaan. Nymarkin lippu ja arkkitehtuuri ovat olleet suunnitteilla jo parin vuoden ajan.

– Minä olin ensimmäinen Nymarkin maaperälle astunut ihminen, Alex Hartley perustelee.

Ryöstäjä antoi hartiahierontaa

Kummallinen ryöstäjä saattaa antaa uhrilleen hartiahierontaa useiden tuntien ajan.

Ryöstäjä tunkeutui Tokion keskustassa asuvan 35-vuotiaan naisen asuntoon ja sitoi uhrinsa. Sitten mies keräsi asunnon käteisvarat, arvoltaan noin 1 500 euroa, ja otti naisen pankkikortin haltuunsa. Tämän jälkeen rosvo antoi tuntitolkulla hartiahierontaa uhrilleen. Hän kertoi tehneensä niin saadakseen naisen rentoutumaan.

Ryöstäjä ja hänen uhrinsa tutustuivat hieronnan aikana niin hyvin, että uhrilla oli otsaa pyytää ryöstäjää palauttamaan pankkikortti käytön jälkeen. Ryöstäjä todellakin lähetti pankkikortin takaisin, mutta tililtä oli ehtinyt hävitä noin 7 500 euroa.

Ryöstäjä, 29-vuotias korealainen mies, on myöntänyt tekonsa. Poliisi vahvistaa ryöstön tapahtuneen ja lisää, että uhria ei ryöstön yhteydessä pahoinpidelty.

Thaimaan koirat saivat oman radioaseman

Thaimaa otti mallia Yhdysvalloista ja perusti maan koirille suunnatun radioaseman.

DogRadioThailand.com aloitti toimintansa viime viikolla. Asemalta raikuu läpi vuorokauden koiria miellyttävää musiikkia. Tarjolla on sekä laulettuja kappaleita että instrumentaalimusiikkia.

– Olen huomannut koirien reagoivan musiikkiin. Jotkut niistä heiluttavat häntäänsä musiikkia kuullessaan. Osa niistä taas nostaa päätään, sanoo koirien kanavalla työskentelevä Anupan Boonchuen.

Anupan Boonchuenin oman koiran suosikkimusiikkia on thaimaalainen kansanmusiikki. Anupan olettaa, että koirat hyvin usein suosivat samaa musiikkia kuin niiden isännät.

STT

Mainos