Uutiset

Saarinen ja Keskitalo FC Hämeenlinnaan

Jalkapallon Kakkoseen pudonnut FC Hämeenlinna on solminut kauden 2013 kattavat sopimukset HJS-akatemian avainpelaajiin kuuluneiden Jere Saarisen, 19, ja Kaarle Keskitalon, 19, kanssa.

Keskikenttäpelaajan koulutuksen saanut Jere Saarinen on valunut Tomi Uusitorpan valmennuksessa peliryhmityksessä alaspäin ja pelipaikka on viime aikoina löytynyt topparin tontilta. Kaarle Keskitalo tuo joukkueeseen kaivattua erikoisosaamista, sillä hän on vasenjalkainen. Keskitalon tutuin pelipaikka on vasen puolustaja, mutta hän pystyy tarvittaessa tuuraamaan ylempänäkin.

”Alakerta hyvällä mallilla”

FC Hämeenlinnan valmentaja Tomi Uusitorppa ottaa mielellään vanhat pelaajansa miesten joukkueeseen.

– Tämä on se suunta mihin joukkuetta halutaan viedä, hyvän junioriputken läpi tulleita oman kylän poikia. Kaarle ja Jere ottivat molemmat viime vuonna suuren askeleen kehityksessä ja ymmärsivät, mitä joukkuepelaaminen on. Jere tulee olemaan yksi kolmesta pelaavasta topparista, Kaarle taistelee vasemman pakin paikasta, laskeskelee joukkuettaan kovaa vauhtia kasaava Uusitorppa.

Uusitorpan mukaan joukkueen puolustuspään rakennus on hyvällä tolalla.

– Talvi on heille tärkeää aikaa kerätä kokemusta miesten peleistä. On pojista itsestään kiinni, mihin suuntaan ura lähtee. Nyt alakerran rakennus on hyvällä mallilla, seuraavaksi tähtäin kääntyy keskikentän suuntaan, Uusitorppa valottaa.

”Kaikin keinoin joukkueen hyväksi”

Kumpikin nuorukainen teki mielellään sopimuksen Hämeenlinnan kanssa.

– Erittäin hyvät fiilikset tällä hetkellä. FC Hämeenlinna oli luonteva paikka jatkaa jalkapallouraa tutun sekä hyvän valmentajan myötä. Uusitorpan lisäksi joukkueesta löytyy myös useita hyviä kavereita. Olen käynyt HJS:n kaikki ikäluokat läpi ja viime kaudet olen pelannut Akatemiassa. Nyt tavoitteena on vakiinnuttaa pelipaikka ja taistella kaikin keinoin joukkueen hyväksi, Jere Saarinen naulaa.

Keskitalo on samaa meiltä.

– Fiilis on hyvä. Hienoa saada tällainen mahdollisuus ja päästä jatkamaan vieläpä tutun valmentajan alaisuudessa. Nöyrin mielin lähdetään tavoittelemaan vastuuta, toki tavoitteena on saada peliaikaa ja sitä kautta arvokasta kokemusta miesten peleistä. Vasenjalkaisena pelaajan pystyn toivottavasti tuomaan joukkueen pelaamiseen uusia variaatioita ja ulottuvuuksia, Kaarle Keskitalo luennoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic