Uutiset

Saarinen jatkaa …FC Hämeenlinnassa

FC Hämeenlinna ja tällä kaudella läpimurtoaan miesten tasolla rakennellut Juho Saarinen, 18, ovat päässeet sopimukseen kaudesta 2013.

Kolmessa edellisessä FC Hämeenlinnan Ykkösen ottelussa täydet minuutit kellottanut Saarinen on ollut tällä kaudella monessa mukana. SM-karsintaan nousseen HJS-akatemian kapteeni teki aikaisemmin kaudella Kakkosen debyyttinsä Härmässä ja ponnahti hyvien otteidensa siivittämänä aina FC Hämeenlinnan avaukseen saakka. Miehekkäät ja ennakkoluulottomat otteet ovat nostaneet Saarisen nimen paikallisen jalkapalloyleisön huulille.

FC Hämeenlinnan uusi päävalmentaja Tomi Uusitorppa on tyytyväinen lahjakkaan Saarisen allekirjoitettua sopimuksen.

– Näen Juhossa paljon samaa kuin itsessäni. Hän harjoittelee kovaa, ja asenne kaikkeen tekemiseen on todella rautainen. Nämä kaksi kun yhdistyvät, niin hyviä asioita tapahtuu. Olen varma, että Kakkonen ei ole Juhon uralla päätepysäkki, Uusitorppa arvelee.

– Tunnen Juhon erittäin hyvin, olemme tehneet kaksi vuotta yhteistyötä. Hän on toiminut Akatemiassa kapteenina ja tulee olemaan ensi kauden joukkueessakin suuressa roolissa. Ehdottoman tärkeä palanen alakerran pelaamisessa. Lähtökohtaisesti lähdemme ajamaan häntä oikean pakin tontille, jossa on tilauksessa aktiivista ylöspäin pelaamista. Tarvittaessa Saarinen voi pelata topparinakin, Uusitorppa muistuttaa.

Tampereella lähihoitajaksi opiskeleva Saarinen oli tyytyväinen sopimuksen varmistuttua.

– Käytännön asiat, kuten kulkeminen ja opintojen sujuminen hieman mietityttivät, kun koulu on kuitenkin Tampereella. Olen kuitenkin varma, että saan viimeisen opiskeluvuoden käytyä läpi kunnialla pelaamisen ohessa.

– Tuntuu todella hyvältä tällä hetkellä. Mukava jatkaa vanhan tutun valmentajan alaisuudessa – pari vuotta olemme tehneet yhdessä hommia ihan hyvällä menestyksellä. Ensi kaudella tavoitteenani on yltää runkopelaajaksi ja hakea isoa roolia joukkueesta. Säännöllinen peliaika Kakkosessa on tässä vaiheessa minulle hyvä haaste. Tulevaisuutta katsotaan sitten ensi kauden jälkeen. Se on kuitenkin selvää, että tavoite on pelata korkeammalla, Saarinen suunnittelee. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic