Uutiset

Sadasosat ratkaisivat Kalpalinnassa

Alamäkipyöräilyn kauden avauskilpailu ajettiin sunnuntaina helteisessä Kalpalinnassa. Voittoon Elite-luokassa ajoi Mika Sukanen ajalla 38.50. Hallitseva suomenmestari Aki Färm kellotti 38.56 ja pronssille ajoi Ville Ormo ajalla 39.61.

Färm voitti Kalpalinnassa endurokauden avauskilpailun kaksi viikkoa sitten Sukasen sijoittuessa neljänneksi. Kamppailu jatkui sunnuntaina alamäkiradalla, joka rakentui hyppyrilinjasta, polkuosuuksista ja metsässä olevista jyrkistä pudotuksista sekä kurveista.

– Hyppyrilinjan ajoin eri tavalla kuin muut, joten metsäosuudelle pääsin varmalla otteella. Kovia kundeja oli vastassa. Sain hyviä päänahkoja tästä kisasta. Voitto tuli ehjän suorituksen ansiosta, totesi 21-vuotias Sukanen.

Kilpailu oli mielenkiintoinen ja tiukka. Kokonaan uusi rata valmistui tasan viikko sitten. Kilpailijoita oli 68, nuorin kuski vasta 9-vuotias.

Hurjaa vauhtia

Nopeasti lämmennyt keli kuivatti radan ja viimeisenä ajettu miesten Elite-luokka oli todella hurjaa katseltavaa. Vauhti oli jopa yli 45 kilometriä tunnissa. Rytmisektorilla nähtiin ulosajoja jo lauantain harjoituksissa. Useamman ajolinjan hyppyrisuora ratkaisikin kilpailun.

– Kisalaskussa oli hetki, johon olisi voinut päättyä koko kauteni. Jalat lähtivät polkimilta ennen suurinta hyppyriä. Sitten mentiin ilman polkimia ensimmäinen hyppy. Sain ilmassa jalat takaisin paikoilleen, mutta vauhtia oli pakko vähentää. Siinä se voitto meni, analysoi Aki Färm radalla nähtyä ilmalentoaan.

Yhden suurimmista yllätyksistä tarjoili juniorikuski Anton Metsävirta. Vasta 11-vuotias vauhtisankari taituroi maaliin ajalla 43.41. Hän jätti taakseen jopa harrastesarjan voittaneen ja ratamestarina toimivan Ari Kemppaisen. Naisista nopein oli Kadi Alber ajalla 51.63. (HäSa)

Asiasanat