Uutiset

Sadat If Vahinkovakuutusyhtiön työntekijät aikovat marssia ulos

Kello 12.00 sadat If Vahinkovakuutusyhtiön työntekijät aikovat marssia ulos työpaikoiltaan ympäri Suomea. Perjantaina puoliltapäivin oleva ulosmarssi koskettaa kaikkia konttoreita ja asiakaspalvelupisteitä. Parhaillaan vakuutusyhtiössä ovat yt-neuvottelut käynnissä, jotka koskettavat 340 Ifin työntekijää. Ifin pääluottamusmies ja Vakuutusväen liiton puheenjohtaja

Liisa Halme arvioi, että näiden yt-neuvotteluiden lopputuloksena jopa 150 työntekijää menettää työpaikkansa. Lisäksi vakuutusyhtiön toimintaa ollaan keskittämässä Turkuun.

– Toivon että mahdollisimman moni osallistuu ulosmarssiin. Tässä jatkuvassa yt-rallissa tämä on tällä hetkellä poikkeuksellisen härskiä toimintaa. Ihmisille tarjotaan töitä Turusta, mutta kuinka nopeasti joku voi muuttaa Oulusta, Iisalmesta tai Lappeenrannasta työnperässä Turkuun?, Halme toteaa.

Halme pitää todennäköisenä, että tavalla tai toisella näillä paikkakunnilla asuvat Ifin työntekijät joutuvat jättämään työnsä ja Turkuun palkataan uutta henkilöstöä

Ifillä on Suomessa yli 1700 työntekijää, joista noin 800 kuuluu Vakuutusväen liittoon. Todennäköistä on, että ainakin kaikki liittoon kuuluvat osallistuvat ulosmarssiin. (LM-HäSa)

Asiasanat