Uutiset

Sadat weimarilaiset matkaavat kokemaan juhannuksen

Weimarista tulee Hämeenlinnan juhannuksena iso ryhmä juhlimaan kaupunkien 40-vuotista ystävyyssopimusta.

Weimarilaiset tekevät Itämeren kiertueen, joka etappeja ovat Tallinna, Pietari, Helsinki ja Turku. Hämeenlinna osuu sopivasti Helsingin ja Turun vierailujen yhteyteen.

Weimarilaisryhmään on tähän mennessä ilmoittautunut peräti 322 matkailijaa.

Tämä tietää sitä, että kaupunginhallituksella ja kaupunginjohtaja Tapani Hellsténillä riittää työkiireitä juhannuksenakin.

Kaupungin kansainvälisten asioiden sihteeri Marja-Leena Helkiö kertoo, että weimarilaisille on kyllä kerrottu vierailuajankohdan erikoisluonteesta.

-Jo vuosi sitten kerroimme, että juhannuksena kaupunki on todennäköisesti lähes tyhjä. Ryhmä halusi kuitenkin pitää kiinni suunnitellusta matkustusajankohdasta.

Keski-Euroopassa juhannus ei ole samanlainen juhla kuin Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Hämeenlinnalaiset ottavatkin ystävyyskaupunkilaiset vastaan keskikesän suurena juhlana. Kaupunginhallitus jakoi isännöintitehtäviä tällä viikolla.

Weimarilaiset ovat ilmoittaneet saapuvansa Aulangolle juhannuksen aatonaaton iltana. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) ottaa heidät vastaan.

Juhannusaattona weimarilaisille järjestetään juhlavastaanotto Linnanpuistossa. Silloin isäntinä toimivat kaupunginjohtaja Tapani Hellstén ja kaupunginhallituksen jäsen Pentti ”Pikku-Pena” Nyholm (sd.). Tällöin myös istutaan weimarilaisten lahjoittama ystävyyden puu.

Juhannuspäivänä puolestaan kaupunginhallituksen jäsen Sari Rautio (kok.) edustaa weimarilaisten isännöimillä gaalaillallisilla Vanajanlinnassa. (HäSa)