fbpx
Uutiset

Sade päätti Räyskälä Mastersin etuajassa

Lauantaina päättyväksi kaavailtu purjelennon ensimmäinen Räyskälä Masters -kilpailu jäi viiden kisapäivän mittaiseksi. Torstaina alkaneet rankat sateet tekivät lentotehtävien suorittamisen mahdottomaksi kolmena viimeisenä päivänä.

Näin ollen lauantaina SM-kultamitalin saa Racing-luokan voittajana kaulaansa helsinkiläinen Harri Hirvola. Hän sai Ventus 2a -purjekoneellaan kasaan viidellä kilpailuetapilla 4293 pistettä. Toinen helsinkiläinen, meteorologi Kristian Roine hävisi voittajalle 12 pistettä. Pronssia voitti Juha Sorri.

Avoimen luokan voittoon lensivät Räyskälässä hämeenlinnalaiset Martti Koivula ja Kai Kuusela. He ja ruotsalaispari Peder Lindblom–Börje Eriksson olivat täysin omaa luokkaansa. Hämeenlinnalaisten voittopisteet olivat 4 449.

Kilpailujen pisteet lasketaan päivittäisten osakilpailujen perusteella niin, että päivän nopein saa 1000 pistettä ja muut siitä alaspäin keskinopeuden suhteella. Lentäjät saivat jokaisen kilpailupäivän aamuna uuden reittitehtävän. Molemmat luokat kerryttivät kansainvälisen ilmailuliiton ranking-pisteitä.

Kilpailunjohtaja Hannu Halosen mukaan varsinkin kansainväliset lentäjät olivat enemmänkin tyytyväisiä kuin pettyneitä kilpailuoloihin. Sade ja tuuli ovat Ruotsissakin kesällä arkipäivää.

– Meillä oli muutama konekunta Ruotsista, yksi kaveri Australiasta ja yksi Romaniasta. Kaikki ovat ihailleet nimenomaan suomalaisia säitä. Puitteisiin on eritoten oltu tyytyväisiä. He ihailevat tätä Räyskälän ilmailukeskusta. Täällä on niin mahtavat fasiliteetit, kun on lentokentän lisäksi majoitus, ravintolat, saunat ja järvet, mikä on aika harvinaista, Halonen kertoo.

Kilpailujen sujumiseen järjestäjät ovat itsekin tyytyväisiä.

– Saimme viisi hyvää kisapäivää lennettyä. Olemme tosi tyytyväisiä siihen. Tämä on hyvä saldo tänä kesänä Euroopassa.

Masters-kisoja järjestetään Lopella vuorovuosin Ruotsin Uppsalan kanssa. Kilpailujen on tarkoitus houkutella vuosi vuodelta enemmän kansainvälisiä lentäjiä

– Viime vuonna meiltä oli Uppsalassa viisi pilottia ja ensi vuonna saattaa lähteä kymmenenkin. Täällä on tarkoitus pitää korkeaa profiilia ja tasokkaita kilpailuja, Halonen sanoo. HäSa

Asiasanat

Menot