fbpx
Uutiset

Säde Sonck ei tatuoi luolassa

Säde Sonck, 23, sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että on nuorena löytänyt oman juttunsa. Sonckin juttu on kuvien tekeminen ja erityisesti tatuointi.

Hän on juuri perustanut oman Unique Art -liikkeen Kasarmikadulle. Liikkeessä Sonck tekee tatuointeja, mutta samaan tilaan saa myös taidenäyttelyn ja tarkoitus on tuoda Italiasta miesten vaatteita myyntiin. Lisäksi Sonckilla on myynnissä koruja ja asusteita.

Idea omaan liikkeeseen virisi, kun Sonck oli koko syksyn Maken tattoon opissa.

– Makella on pitkät jonot ja hän kannusti perustamaan oman liikkeen.

Nuorta yrittäjää tulevaisuus ei pelota.

-Tiedän, että homma toimii. Nyt on jo varauksia ja tänne tullaan ottamaan tatuointeja myös Hämeenlinnan ulkopuolelta. Tiistainakin riihimäkeläinen äiti ja tytär kävivät ottamassa samanlaiset tatuoinnit.

Nykyään onkin muotia ottaa “ystävyystatuointeja”.

Sonck tekee kyllä samanlaiset tatuoinnit kaveruksille, jos niin halutaan, mutta muuten hänellä on periaate, että hän tekee ainoastaan yksilöllisiä tatuointeja. Hän myös piirtää kuvansa itse.

-! Teenyhden kuvan, enkä Suomessa tee samaa kuvaa toista kertaa.

Tribaalit edelleen pop

Haasteellisena Sonck kokee sen, että monesti asiakkaalla on ajatus haluamastaan tatuoinnissa, mutta hän ei itse saa sitä paperille.

-! Kehittelenasiakkaan ajatusta ja piirrän sen. Tähän mennessä kaikki ovat olleet tyytyväisiä.

Sonckille on myös tärkeää luoda tatuoinnista positiivista kuvaa. Sen vuoksi hän haluaa, että näyteikkunasta näkee, mitä liikkeessä tehdään.

– Ei tatuointi ole mikään prätkä tai merimiesjuttu. Yhä enemmän nuoret tytöt haluavat kuvia.

Sonckin mukaan tatuointikuvissa jyrää edelleen tribaalikuviot. Yhä enemmän kuitenkin halutaan tatuointeja, jotka kuvaavat omaa persoonaa. Suosittuja paikkoja tatskoille ovat alavatsa ja alaselkä sekä lavat ja käsivarret.

– Nyt otetaan myös tekoluomia kasvoihin eli halutaan yksi Marilyn luomi, Sonck kertoo.

Sonck tekee myös hennatatuointeja. Niiden sesonki alkaa, kun ilmat lämpenevät.

– Kesällä kierrän festareita, mutta teen festareilla vain hennatatuointeja.

Menot