Uutiset

Sadekuuro muutti kuvioita, se ei voittajaa haitannut

Helsingin Työväen Luistelijoita edustava hämeenlinnalainen Samuli Laulumaa juhli sunnuntaina Ahveniston moottoriradalla sauvarullaluistelun SM-kilpasarjan voittoa. Laulumaa ja kotkalaisen Radical Spiritin riveissä luisteleva Jari-Pekka Huippula painelivat ensimmäiset yhdeksän kierrosta kaksistaan, mutta viimeisellä kierroksella Laulumaa jätti kilpakumppaninsa ja paineli voittoon.

Laulumaa jätti Huippulan päätösnousussa viidentoista metrin päähän ja piti lopulta eron loppuun asti.

-Olisin lähtenyt jo aikaisemmin, jos olo olisi ollut vahva. Nyt en uskaltanut yrittää. Jari-Pekka tuli koko ajan tasaisen vahvasti, eikä minulla oikein ollut sellaista hetkeä, jossa olisin päässyt iskemään, Laulumaa kertasi ratkaisua.


Uusi ?yritys

Kilpasarjan piti alun perin kiertää koko moottorirata kymmeneen kertaan (30 kilometriä), mutta ensimmäinen startti meni pipariksi sateen takia. Uusintalähtöön kierrosta lyhennettiin, joten kokonaismatkaksi tuli lopulta 20 kilometriä.

-Hienoa, että saimme vielä kisattua, vaikka aluksi olikin kova vesisade. Nyt kilpailusta nautti kahta kauheammin. Tämä on sauvarullaluisteluun ihan huippupaikka. Hyvät fiilikset, Laulumaa sanoi.

Tauko ei voittajaa haitannut.

-Ehdimme luistella vain pari kierrosta, joten meillä oli aikaa keskittyä uudelleen. Teimme välissä vähän välinehuoltoa, eikä tauko haitannut kovinkaan paljon.


Immonen haki ?virettä Hollantiin

Kickbike-kilpailu pystyttiin viemään läpi sateesta huolimatta. Kilpailun voitti lajin maailmantähti Kai Immonen. Märkä rata kuitenkin vaikutti potkupyöräilijöidenkin.

-Ässälaskuja ei kyllä uskaltanut laskea muna-asennossa. Ne piti ottaa varovaisesti. Lisäksi nousuissa hieman yllättäen kengät lipsuivat. Ehkä se johtui moottoriradasta. Nousuissa ei pystynyt tekemään normaalia vahvaa potkua, Immonen sanoi.

Kouvolalaiselle Immoselle Apparan kilpailu kävi hyvästä harjoituksesta, sillä hän lähtee keskiviikkona Hollantiin lajin Euroopan mestaruuskilpailuihin.

-Tästä on hyvä lähteä Hollantiin. Siellä pitäisi olla iskussa. Tavoitteena ei voi olla kuin voittaa kaikki neljä matkaa, kun sen tein jo viime vuonna MM-kisoissa. Nyt pitää yrittää samaa.

Kickbiken MM-kisoissa kilpaillaan maastohiihdosta tutussa sprintissä, 15 kilometrin matkalla, viestissä ja maratonissa.


Virtanen taisteli?yleisen sarjan

Hämeenlinnalaisvoittaja nähtiin myös sauvarullaluistelun yleisessä sarjassa. Sateen vuoksi viidentoista kilometrin matkaksi typistyneen kilpailun ykköseksi jaksoi Petri Virtanen.

-Olen luistellut täällä joskus sateella, joten ei kilpaileminen pelottanut, mutta jyrkissä mäissä ja mutkissa oli tosi liukasta. Siellä tultiin välillä ihan sivuluisua, joten vähän varmemmin piti ottaa, Virtanen kertoi.

Voittaja oli tyytyväinen omaan kilpailuunsa.

-Aika hyvin kulki. Meillä oli kakkoseksi tulleen kanssa aika helppoa, kun pystyimme katselemaan ja peesailemaan. Meidän ei tarvinnut luistella hirveän kovaa. Viimeiset viisi kierrostakin olisi ihan hyvin jaksanut luistella, Virtanen uskoi. (HäSa)