Uutiset

Sadinmaan vastamielenosoitus pysäytettiin

Itsenäisyyspäivänä on nähty Helsingissä useita mielenosoituksia. Poliisin mukaan ne ovat sujuneet pääosin rauhallisesti. Poliisi arvioi, että sää on ehkä vaikuttanut osallistujamääriin.

Kello kaksi iltapäivällä Kansalaistorilla alkanut Itsenäinen Suomi 2015 -tapahtumaa oli seuraamassa arviolta muutamia kymmeniä ihmisiä.

Tässä tapahtumassa lavalle nousi muun muassa perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari. Hommafoorumille oli varattu parikin puheenvuoroa.

Puheet pidettiin lavalta, jonka kylkeen oli aseteltu ”Suomi ensin, rajat kiinni”-banderolli. Etenkin pian Huhtasaaren jälkeen puhuneiden puheissa toistui Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden arvostelu.

Kansalaistorille oli tullut myös pappi ja kirjailija Kai Sadinmaa, jonka kyltissä oli erilainen sanoma. Hänen kyltissään luki ”Rakasta maahanmuuttajaa”.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan poliisi poisti Sadinmaan paikalta. Poliisin mukaan Sadinmaata ei kuitenkaan epäillä rikoksesta.

– Kaikilla ihmisillä on ihmisarvo ja haluan siitä muistuttaa. Tämä on rasismin lietsomista, Sadinmaa kertoi ja viittasi lavalla pidettyihin puheenvuoroihin, jotka olivat kohdistettu pääasiassa ulkomaalaisia ja turvapaikanhakijoita vastaan, Sadinmaa sanoi.

Narinkkatorilla oli iltapäivällä samankaltainen mielenosoitus, joka oli Rajat kiinni!- ja Erotaan EU:sta! -kansanliikkeiden järjestämä.

Yhdessä kyltissä vaadittiin markan paluuta. Yhdessä pyydettiin pysäyttämään invaasio.

– Nyt riitti, rajat kiinni! yleisöä huudatettiin.

Päivän päähuomio on illalla järjestettävässä 612-soihtukulkueessa. Antifasistien Vapaus pelissä -tapahtuma pyrkii estämään kulkueen menoa, koska he pitävät kulkuetta äärioikeistolaisena.. Poliisin mukaan Sadinmaata ei kuitenkaan epäillä rikoksesta.

Päivän päähuomio on illalla järjestettävässä 612-soihtukulkueessa. Antifasistien Vapaus pelissä -tapahtuma pyrkii estämään kulkueen menoa, koska he pitävät kulkuetta äärioikeistolaisena.