Uutiset

Saha suihkaa ja vasara paukkuu Hämeenlinnassa

Hämeenlinna investoi talonrakentamiseen ensi vuonna huikean paljon, noin 19 miljoonaa euroa. Verkatehtaan päärakennus alkaa, Voutilan vanhainkotia rakennetaan, samoin Kaurialan lukiota ja Hattelmalan DE-rakennusta.

Vieläkin enemmän rakennetaan, sillä mm. Innopark, Keinusaari ja Aulangon hankkeet nousevat ilman kaupungin investointia niihin.

Valtuusto asetti syksyllä käyttömenojen kasvulle ensi vuonna 3 prosentin katon. Siinä ei ihan pysytty, vaan kasvu on 4,6 prosenttia. Suurimmat kasvuprosentit ovat erikoissairaanhoidossa, perusterveydenhuollossa ja perusturvassa sekä myös koulutuksessa.

Tämä ei merkitse, että perusturvassa ja koulutuksessa nyt porskuteltaisiin uusiin palveluihin. Molemmissa nenä nipin napin pysyy pinnalla. Koulutuslautakunnalla on esimerkiksi varaa jatkaa uhattuna olleen Katuman koulun toimintaa.

Terveydenhuollossa tulee voimaan ensi vuonna hoitotakuu, joka merkitsee jonojen purkamista erityisesti erikoissairaanhoidon puolella. Siellä menojen kasvupaine on ollut suurin ja sinne myös panostetaan suurin kasvu ensi vuonna.

Tämä merkitsee, että tekniikka ja kulttuuri joutuvat tulemaan toimeen varsin vähäisellä kasvulla. Kulttuurilla sitä ei ole nimeksikään.

Päivän lehti

31.3.2020