fbpx
Uutiset

Sähköjä katkonut Mauri-myrsky laantuu sateiksi - Pohjois-Suomessa tuulivaroitus vielä sunnuntaina

Mauri-myrsky katkoi lauantaina sähköjä. Pahimman piikin aikaan kello 16 aikaan iltapäivällä ilman sähköjä oli Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan 11 000 asiakasta.

Muun muassa Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Satakunnan pelastuslaitoksilta kerrottiin, että myrsky aiheutti lähinnä teille kaatuneiden puiden raivaustehtäviä. Päivystävän palomestarin Petri Vallinin mukaan Satakunnassa oli varauduttu pahempaankin

– Kukaan ei ole loukkaantunut, Vallin kertoi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan voimakkaimmillaan tuuli nousi noin 20 metriin sekunnissa maan länsiosissa, mutta myrskyn kovin terä taittui jo lauantaina alkuillasta. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Kaisa Solin luonnehti myrskyä tyypilliseksi, jokavuotiseksi syysmyrskyksi.

– Ei jää historiankirjoihin meidän näkökulmasta.

Solinin mukaan myrskypuuskat jäivät hieman heikommiksi ja lyhytkestoisemmiksi kuin odotettiin.Poutapäiviä ei paljoa näkyvissäVaikka merellä tuuli lauantaina voimakkaasti, laivaliikenne ei siitä pahemmin kärsinyt. Tallink Siljan laivat ovat kovasta tuulesta huolimatta liikkuneet normaalisti, kertoi viestintäpäällikkö Marika Nöjd lauantaina kello kahdeksan aikaan.

Lauantain vastaisena yönä tosin Helsingistä Tukholmaan matkannut Silja Symphony joutui jättämään Ahvenanmaan väliin, mutta laiva tuli lopulta aikataulussa Tukholmaan.

Sunnuntaille on annettu tuulivaroitus vielä Lappiin ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosiin. Pohjoisessa voi tuulla vielä sunnuntaina 15 metriä sekunnissa. Sunnuntai on suuressa osassa maata epävakainen.

– Sade- ja ukkoskuuroja tulee etelä- ja keskiosissa. Ei ole poutapäivä, Solin kertoo.

Ensi viikko alkaa päättyvää viikkoa viileämpänä. Esimerkiksi Etelä-Suomessa mittari putoaa 10 asteen tuntumaan. Sadekuuroja pudottelee alkuviikosta ympäri maata ja puolessa välissä viikkoa lähestynee laajempi sadealue lännestä, Solin kertoo.


http://www.xn--shkkatkokartta-5hb40a.fi/#/nyt

Asiasanat

Menot