Uutiset

Säiden lämpeneminen tuo motoristit liikenteeseen

Pääsiäisestä odotetaan motoristien ajokauden varsinaista avausta. Motoristit yllättävät autoilijat joka kevät, sillä pitkän talvikauden jälkeen autoilijat ovat unohtaneet, miten vikkelästi pyörät ilmestyvät liikenteen seasta ja miten vaikea niitä on havaita.

-Motoristit voisivat parantaa näkyvyyttään esimerkiksi värikkäillä ajoliiveillä, Liikkuvan poliisin Hämeenlinnan yksikön päällikkö, ylikonstaapeli Rauli Syrjälä sanoo.

Hän kertoo viime vuoden olleen erityisen turvallinen Kanta-Hämeen motoristeille.

-Loppukesää kohti nopeudet tahtovat ryöstäytyä mukavilla mutkaisilla asfalttiteillä. Aiomme jälleen kohdentaa niille erityistä valvontaa, hän sanoo.

Ajokauden alussa moottoripyöräilijät ajavat Syrjälän mukaan mallikkaan varovaisesti. Syytä tietysti onkin, sillä ajotuntuma on kateissa talven jäljiltä ja vielä pois korjaamaton hiekoitushiekka sekä routavauriot tekevät teistä ja kaduista paikoin vaarallisia.

Syrjälä on myös liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan puheenjohtaja.

-Pelottaa, milloin joudun onnettomuuspaikalle, jossa motoristi on törmännyt hitaasti liikkuvaan maatalouskoneeseen. Kun maaseudun mutkaisia asfalttiteitä on kiva ajaa kovaa, unohtuu, että siellä liikutaan myös hitailla koneilla.

Liikkuvan poliisin moottoripyöräpoliisit aloittavat ajokautensa pääsiäisenä.