fbpx
Uutiset

Sailaksen näkemyksistä pahalle mielelle

Valtiosihteeri Raimo Sailas on käynyt maakuntavierailulla täällä Hämeenlinnassa ja puhumassa Paasikivi-seuran tilaisuudessa hyvinvointivaltio Suomesta.

Kuulepas hyvä herra Sailas, miettisit edes vähän, ennen kuin puhut mitään “työssä pysymisestä pidempään”!

Ymmärrän, kun ei ole kokemusta, ei voi olla näkemystäkään, ei ainakaan oikeaa. Selitäpä työstä potkituille, miten he voivat olla työssä yhtään sen pidempään, kuin ovat?

Miten eläkkeelle joutuvat tai pääsevät voivat olla nykyisen kaltaisessa työyhteisöilmapiirissä, joka ei arvosta kuin yhtä asiaa ?

Rahaa ja optioita herroille, vieläpä hinnalla millä hyvänsä.

Onko sinulla omakohtaista kokemusta esimerkiksi massairtisanomisista, muista irtisanomisista, ylipäätään työttömänä olemisesta ja muista kurjista asioista, joita niin monet tämän päivän ihmiset ovat joutuneet ja joutuvat kokemaan?

Jos on kokemusta puhu, tai jopa huuda sitten, mutta muuten koeta hieman miettiä mitä suustasi päästät.

Sillä Teillä ns. “viulukotelomiehillä” ym. päättäjillä on yksi hyvin iso ja paha puute, joka ohjaa töitänne ja toimianne. Se on arkisen elämän ja kokemuksen puute.

Pahinta tässä on se, että vain me tavalliset ihmiset joudumme siitä kärsimään. Teidän asemanne ei horju siitä, millainen hyvinvointivaltio Suomi on.

Te toteatte lakonisesti “pysykää töissä..” Sailaksen esittämistä näkemyksistä tulee aina vain yhä pahemmalle mielelle. Helppo sinun on uhota. Sinulla on asemaa, on palkkaa, on monenlaisia etuja. Kyllä minäkin uhoaisin, mutta aivan toiseen suuntaan.

En varmasti löisi enää lyötyä. Sen verran luulen omaavani ritarillisuutta. Tämä ritarillisuus ei onneksi tule edes mieleeni, kun puhun näistä asioista kärsivien ihmisten puolesta.

Heikki Peistola

Hämeenlinna

Menot