Uutiset

Säiliöauto pyllähti ojaan Pälkäneentiellä

Ojaan kaatuneen säiliöauton tyhjentäminen ja pystyyn nostaminen häiritsi liikennettä kantatie 57:llä eli Pälkäneentiellä torstaina.

Polttoainelastissa ollut kuorma-auto ja säiliövaunu suistuivat tieltä tuntemattomasta syystä aamuyöllä kello viiden aikaan. Yöllä ei olut pakkasta ja tie on onnettomuuspaikalla suora.

Vetoauto kaatui kyljelleen, mutta pysyi osittain tiellä.
Täydessä lastissa ollut perävaunu puolestaan putosi tietä vierustavaa jyrkkää pengertä pitkin alla olevan pellon reunalle ja jäi vinoon rinteeseen.

Auton kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi.

Bensiiniä ja dieseliä
Kuorma-autossa ja sen vetämässä säiliöperävaunussa oli yli 9000 litraa bensiiniä sekä 23 tonnia dieselpolttoainetta, eikä niitä voitu nostaa pystyyn ennen säiliöiden tyhjentämistä.

Tyhjennyksessä tarvittavat aliainepumput sekä järeä autonosturi saatiin paikalle vasta puoliltapäivin, jonka jälkeen polttonesteet siirrettiin toiseen säiliöautoon.

Pelastustöitä johtaneen Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Seppo Vilppaan mukaan turma ei aiheuttanut vaaraa ympäristölle. Onnettomuuspaikka ei ole pohjavesialueella.

– Säiliöt pysyivät ehjinä ja polttoainetta vuosi vain tipoittain perävaunun säiliön luukun välistä ehkä noin puolen litran tai litran tuntivauhtia.

Pelastuslaitos vaahdotti säiliöiden ympäristön tulipalovaaran pienentämiseksi. Säiliöiden tyhjentäminen ja onnettomuuspaikan siivoaminen kesti puoli kahdeksaan asti illalla. Tie avattiin liikenteelle myöhemmin illalla. (HäSa)