Uutiset

SaiPa iski voiton ylivoimalla

Ensimmäisen erän jälkeen tuntui siltä, ettei HPK:ta paljon huvittanut pelata perjantai-illan liigakoitostaan SaiPaa vastaan. Lappeenrantalaiset johtivat kahden ylivoimamaalinsa ansiosta 2–0 ja HPK oli ollut oikein huono.

Kerho kuitenkin herätti pelin toisessa erässä. Se oli kuin eri joukkue avauserään verrattuna. Isännät loivat tilanteita solkenaan, taklasivat ja taistelivat. Peli kääntyi, mutta maalit olivat kerholaiseen tämän kauden tapaan kortilla.

Antti Kerälä toi HPK:n toisessa erässä maalin päähän ja kolmannessa erässä oranssipaidat hakivat vimmatusti tasoitusta. Ja tulihan se sieltä, reilu minuutti ennen loppua.

Koko lailla erikoinen oli tasoitukseen johtanut tilanne. Marko Tuulola taklasi SaiPan Ville Hämäläisen, joka jäi jäälle makaamaan. Toinen SaiPan pelaaja tuli Tuulolaa tökkimään – ja samaan aikaan HPK rakensi tasoitustaan. Se oli toisessa peräkkäisessä ottelussaan maalin tehneen Antti Bruunin käsialaa.

– Siinä oli härdelli ja jäin ihan vapaaksi. Vänä (Tuomas Vänttinen) syötti hyvin ja one-timerillä pääsin vetämään. Onneksi meni sisään, jutteli puolustaja, joka on parantanut kevään lähestyessä.

– Otteluvalvoja sanoi, että maalia edeltänyt taklaus oli puhdas, aprikoi SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen lappeenrantalaisia kovasti tuohduttanutta tilannetta.

No, päätuomarina jälleen limboillut Tom Laaksonen paikkasi heti perään. Hän passitti Ossi-Petteri Grönholmin tosi heppoisesta tilanteesta jäähylle. Kerho kesti varsinaisen peliajan lopun ja jatkoajankin alun sen Grönholmin rangaistuksen. Alivoima kuitenkin sen kuin jatkui, kun Marko Tuulola sai jäähyn. Sitä ei Kerho enää kestänyt. Jesper Piitulaisen tarkka laukaus päätti ottelun vierasvoittoon.

Kahdet kasvot

HPK on tällä kaudella pelannut hyvin ja huonosti ja vieläpä oikein huonosti. Kahdet kasvonsa joukkue näytti perjantainakin.

– Ensimmäinen erä oli karmea. Emme olleet pelin valmiita. Erätauolla käytiin asiaa läpi kovaankin sävyyn. Kaksi erää pelasimmekin sitten hyvin, Petteri Nikkilän parina puolustanut Bruun selvitti.

HPK:n tilanne on aika ankea. Sillä on jäljellä kahdeksan ottelua ja käytännössä mahdollisuudet play off -otteluihin ovat menneet. Bruun kuitenkin vakuutti, ettei ainakaan hänellä ole vaikeata keskittyä jäljellä oleviin kamppailuihin.

– Kauteni on ollut vaikea. Minulla on halu näyttää, etten ole niin paska pelaaja kuin olen tällä kaudella ollut. Uskon, että joukkueessa monella muullakin on halu näyttää osaamistaan.

Ylivoima ratkaisi

HPK:n suurimmat ongelmat näkyvät ottelusta toiseen. Viimeistelyn tehokas alkaa olla jo vitsikkään huonoa – kun ei kiekkoa saada oikein mistään sisään. Ylivoimapeli on myös kehnoa. Erikoistilanteet perjantainakin ratkaisivat. SaiPa teki kaikki maalinsa ylivoimalla, Kerho ei osunut. Kummatkin kuluttivat jäähypenkkiä vähintään riittävän paljon.

– Peli on ollut väkinäistä ja maalinteossakin rentoutta varmasti kaivataan, Bruun mietti.

Arvonenkin ihmetteli maalinteon vaikeutta.

– Ensimmäinen erä oli meiltä luokaton, mutta toiseen paransimme selvästi ja olisimme ehkä ansainneet enemmänkin. Vapaitakin paikkoja kyllä oli, Arvonen mietti.

Siirtoaika päättyy

Jääkiekkoliigan siirtoaika päättyy lauantaina kello 16. HPK:n toimitusjohtajan Risto Korpelan mukaan Kerhon joukkueessa ei tule merkittäviä siirtoja tapahtumaan.

– Ainoa siirtomahdollisuus on sellainen, että haemme jollekin pelaajalle peliaikaa, jota hän ei ole meillä oikein saanut, Korpela sanoi.

Hämeen Sanomien tietojen mukaan tällainen pelaaja on HPK:ssa Juuse Saroksen varjoon jäänyt maalivahti Frans Tuohimaa. Tuohimaan loppukauden seura on tiettävästi Mestiksen mestaruudesta taisteleva Vaasan Sport. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020