fbpx
Uutiset

SaiPa potkun verran parempi

Hämeenlinnan Pallokerhon kolmen voiton mittainen putki katkesi eilen Forssassa, kun toinen vahvasti harjoitusotteluissa esiintynyt joukkue SaiPa oli pykälän parempi syyskuun ensimmäisessä harjoituspelissä.

Viimeisen harjoitusottelunsa ennen ensi viikon perjantaina käynnistyvää SM-liigakautta pelannut SaiPa oli Forssan jäähallissa parempi maalein 3-1.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen ei ollut pelin jälkeen tappiosta huolimatta murheissaan. Hän antoi kunniaa voittajajoukkueelle, eikä alkanut suuremmin soimaamaan omiaan.

– SaiPa oli tosi kova vastus, hyvin organisoitu joukkue. Ihan parastamme emme esittäneet. Tuli liikaa kiekollisia virheitä ja omaan pään hitaat lähdöt eivät toimineet. Siihen osasyynsä oli SaiPan hyvällä prässipelillä, sanoi Arvonen, joka jäi kaipaamaan omiltaan enemmän taklauksia ja vähemmän huolimattomuutta.

Maalinteon aloitti HPK ensimmäisen erän 17 peliminuutilla. Uusien ulkomaalaispelaajien Patrick Hollandin ja Peter LeBlancin yhteistyö toimi hyvin. Holland syötti LeBlancin läpiajoon, ja tämä pisti kiekon SaiPa-vahti Jussi Markkasen längistä maaliin.

Sen jälkeen Markkanen esiintyi patjamainoksensa mukaisesti ja liimasi kaikki Kerho-vedot.

SaiPan tasoitus tuli nopeasti. Pieni Ville Järveläinen sai kiekon lapaansa hyökkäyspään aloituksen jälkeen ja nosti kiekon avopaikasta yli HPK:n maalilla torjuneen Kristian Järvisen.

Lappeenrantalaisten johto- ja voittomaali syntyi erän viimeisellä minuutilla Juhani Jasun istuessa kaksiminuuttista. Ykkösketju pyöritti peliä näyttävästi HPK:n päädyssä yli minuutin ajan ja lopulta Chad Rau tuuppasi maalin edestä Johan Larssonin ampuman kiekon maaliin.

Toisessa erässä peli tasoittui ja HPK otti ohjia haltuunsa. Erän puolivälin jälkeen paikallinen yleisö sai henkeä, kun FPS-kasvatti Miro Ruokonen riisti kiekon omalla siniviivalla ja pääsi jatkotilanteessa nokikkain Markkasen kanssa. Kokenut veskari veti pidemmän korren, mutta Ruokosen esiintyminen kauden kolmannessa harjoituspelissään miellytti Arvosta.

– Miro on luisteluvoimainen ja suoraviivainen pelaaja, eli juuri sellainen, mihin jääkiekko on menossa. Nuorelta kaverilta vie aikansa päästä sisään miesten peleihin, mutta peliaikaa on luvassa niin Liigassa kuin A-junnuissa. Myös Mestiksestä katsellaan peliaikaa, sillä tähtäimessä on paikka 20-vuotiaiden maajoukkueessa, Arvonen totesi.

Kolmannessa erässä HPK pöääsi pyörittämään peliä kahden miehen ylivoimallakin. LeBlancilla oli puolityhjä maali edessään, mutta jostain Markkanen venytti raajansa eteen ja torjui. Toisessa päädyssä nuori Kristian Järvinen haparoi muutaman kerran, mutta venyi vastaavasti muutamaan näyttävään pelastukseen. Arvonen lupailikin harjoituspeleissä hyvin esiintyneelle maalivahtikaksikolle peliaikaa Liigassa.

Järvisen haparoinnista syntyi myös SaiPan kolmas maali, kun Valtteri Virkkunen pääsi lyömään irtokiekon pömpeliin.

Arvosta miellytti myös toisen nuoren lupauksen Eetu Tuulolan esitys.

– 17-vuotias kaveri ei häpeä yhtään fyysisesti miehiä vastaan. Eetu on Miron tyyppinen pelaaja. Peliaikaa on luvassa Liigassa, mutta isompi vastuu tulee A-junioreissa.

Vaikka vaihtuvuus HPK:n kokoonpanossa on ollut iso, Arvonen lähtee uuteen kauteen luottavaisena.

– Toivottavasti joukkueen yhteen hitsautuminen ei kestä pitkään. Töitä toki riittää, hän totesi.

SaiPan valmentaja Ari Santanen näki pelin kaksijakoisena.

– Ensimmäinen erä oli meiltä mallikasta peliä, mutta toisessa vähän hölmöiltiin ja tuli turhan pitkiä vaihtoja. Kolmannessa skarpattiin ja hoidettiin homma loppuun, Santanen totesi. HäSa

Asiasanat

Menot