Uutiset

SaiPa valitsi odotetusti Kerhon tammikuun tasauksessa

Jääkiekon SM-liigan tammikuun tasauksen otteluparit valittiin maanantaina Helsingissä. Hämeenlinnan Pallokerho kohtaa odotetusti SaiPan, joka pääsi valitsemaan HPK:n. Kerho joutui valittavan osaan, sillä 30 ottelun jälkeen sarjajumbona ollut Ilves valitsi yhdentenätoista olleen Tapparan.

Valintatilaisuus tuotti näin kaksi ylimääräistä Tampereen paikalliskamppailua.

Muut otteluparit ovat TPS-Lukko, JYP-HIFK, Kärpät-Blues, Jokerit-Pelicans ja Ässät-KalPa.

Liigajoukkueet olivat 30 pelin jälkeen seuraavassa järjestyksessä: 1) KalPa, 2) Ässät, 3) Pelicans, 4) Jokerit, 5) HIFK, 6) Blues, 7) Kärpät, 8) JYP, 9) Lukko, 10) TPS, 11) Tappara, 12) HPK, 13) SaiPa, 14) Ilves.

Tammikuun tasauksen ottelut pelataan 19.-21. tammikuuta. Joukkueet kohtaavat toisensa kotona ja vieraissa.

Odotettuja ottelupareja

SaiPan kohtaaminen ei tullut yllätyksenä HPK:lle. Valittuna joukkueena se sai kuitenkin valita otteluparista ensimmäisenä kotiottelunsa pelipäivän. HPK ja SaiPa pelaavat Hämeenlinnassa perjantaina 20. päivänä tammikuuta ja Lappeenrannassa lauantaina 21. päivänä tammikuuta.

-Valinnoissahan piili jo etukäteen se vaara, että meidät valitaan ja niinhän siinä sitten kävikin. Kaikki valinnat olivat suurin piirtein odotettuja – jopa JYP:n ja HIFK:n kohtaaminenkin, sillä jyväskyläläiset ovat pelanneet hyvin HIFK:ta vastaan ja, helsinkiläisjoukkueen kohtaaminen kiinnostaa aina myös yleisöä, muistutti HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

Tiukkoja pelejä syyskaudella

Päävalmentaja Harri Rindellin mielestä SaiPa on sopiva vastustaja Kerholle.

-Kauden kaikki kolme SaiPa-ottelua ovat olleet tiukkoja maalin pelejä. Kaksi niistä on päättynyt meidän voittoon ja yksi SaiPan jatkoaikavoittoon.?

-Jaossa olisi taas kuusi isoa pistettä vuorokauden sisällä, ja tiistaina jo KalPa-ottelu Kuopiossa. Muuten tammikuun tasauksen viikonvaihde ei ole mitenkään liian kova urakka, sillä kolmen matsin viikkotahtiin on jo totuttu. SaiPa tosin tulee aika tutuksi, sillä kohtaamme joukkueen tasauspelien jälkeen jo vajaan viikon kuluttua, Rindell muistuttaa.

Tammikuun tasaus oli käytössä ensimmäistä kertaa viime kaudella. Systeemi toimii siten, että 30 ottelun jälkeen viimeisenä oleva joukkue saa valita vastustajansa ensin. Sitten sarjataulukon viimeistä edellinen, ja niin edelleen. (HäSa)