Uutiset

Sairaaloiden vartiointi kilpailutetaan uudestaan

Vartiointipalvelujen kilpailutuksessa otetaan toinen kierros kevään kuluessa. Markkinaoikeus on kumonnut aiemman hankintapäätöksen, jonka myös sairaanhoitopiirin hallitus ehti kumota syksyllä.

Sairaanhoitopiirin materiaalipäällikkö Ville Pynnösen mukaan sairaanhoitopiiri teki edellisessä kilpailutuksessa virheitä, joiden vuoksi nyt palataan lähtöpisteeseen.

-Entisillä sopimuksilla jatketaan kunnes uusi hankintapäätös on tehty.

Sairaanhoitopiirillä on vartiointisopimus Linnan Vartijoiden kanssa Hämeenlinnan yksiköstä. Riihimäen yksikössä vartiointi on ollut Securitaksen vastuulla.

Viimekeväisessä kilpailutuksessa Securitaksen tarjous tuli hyväksytyksi. Yhtiön piti vastata molempien yksiköiden vartioinnista viime heinäkuun alusta lähtien.

Myöhemmin tarjousten vertailussa huomattiin kuitenkin laskuvirhe. Linnan Vartijoiden tarjouksen kokonaishinta oli laskettu liian korkeaksi. Sairaanhoitopiirin hallitus oikaisi virheen kesäkuussa, mutta katsoi, ettei virhe ole vaikuttanut tarjousten järjestykseen.

Linnan Vartijat teki valituksen markkinaoikeuteen. Syyskuussa sairaanhoitopiirin hallitus kumosi tekemänsä hankintapäätöksen. Tammikuussa myös markkinaoikeus kumosi sen.

Linnan Vartijat vaati markkinaoikeudessa virheellisen menettelyn kumoamista ja 80 000 euron hyvitysmaksua sekä yli 9 500 euron oikeudenkäyntikulujen korvaamista.

Sairaanhoitopiiri ja Linnan Vartijat ovat nyttemmin sopineet oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta 2 000 eurolla. Yhtiö on samalla luopunut muista korvausvaatimuksistaan.

Edellisten vartiointisopimusten vuosikustannus on ollut noin 280 000 euroa. (HäSa)