fbpx
Uutiset

SAK jatkaa neuvotteluja

SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mukaan yhteiskuntasopimusneuvottelut voivat jatkua maanantaina.

Yhteiskuntasopimuksen edellytyksenä SAK:lla on kuitenkin se, että Postin työkiista saadaan sovittua. SAK haluaa myös selvyyden siihen, miten kolmikantaista valmistelua on tarkoitus jatkossa tehdä.

– Tässä haetaan joulukuun kihlausta, hän arvioi tuoreeltaan sunnuntai-iltana SAK:n työvaliokunnan yli kolmituntiseksi venyneen neuvottelun jälkeen.

Postikiistan ratkaisu ja vastaukset kolmikantaan pitää olla selvillä, ennen kuin yhteiskuntasopimus voidaan solmia. SAK:n hallitus on koolla 7. joulukuuta ja päättää kannastaan tuolloin.

Lyly vahvisti sen, että Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT jää yhteiskuntasopimuksen ulkopuolelle.

Lyly ei lähtenyt ennakoimaan, miten Elinkeinoelämän keskusliitto EK suhtautuu asiaan.

– Se on EK:n asia, hän kommentoi.

SAK:n kuusihenkinen työvaliokunta päätti kokoontua keskustelemaan neuvotteluiden jatkosta sen jälkeen, kun Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ilmoitti viime torstaina, ettei se aio olla sopimuksessa enää mukana. Viime viikolla Lyly piti sopimuksen aikaansaamista ensisijaisena vaihtoehtona.

SAK:n työvaliokuntaan kuuluvat Lauri Lylyn lisäksi hallituksen varapuheenjohtaja, järjestöjohtaja Matti Huutola (SAK), AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen, Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto, Pamin puheenjohtaja Ann Selin ja JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Menot