Uutiset

Sakarilla oli kiire Kerhon peliin

– Toivottavasti pelit päätyvät pian, sillä mun pitäis ennättää vielä Kerhon peliinkin. Joonas Vihko on suosikkini, ja musta tulee yhtä hyvä pelaaja.

Näin lupasi kuusivuotias Sakari Mantere sunnuntaina OP-Korttelikiekon halliturnauksen tiimellyksessä Hakio-hallissa. Sakari pelasi vuonna 2006 syntyneiden ja nuorempien Philadelphia Flyersin joukkueessa. Iltapäivän matsissa Ruununmyllyn korttelijoukkue kohtasi HPK:n tyttöjen joukkueen.

– Pelit ovat sujuneet ihan hyvin, vaikka en oo vielä maaleja tehnytkään. Olen mukana halliturnauksessa jo toista kertaa, ja ihan kivaa on ollut tänäkin vuonna, ennätti Sakari huikata vaihtopenkiltä.

Sakarin kanssa jäälle pääsyä odottelivat Aatu Kajanto, Jasu Mustiala ja Elmeri Laamanen. Varsinkin Aatulla oli hymy herkässä, sillä poika oli ennättänyt tehdä jo kuusi maaliakin.

– Olen ihan tyytyväinen peleihini. Toivottavasti kaikki menee hyvin loppuun saakka, Aatu toivoi.

Nuorin sarja suosituin

OP-korttelikiekon halliturnauksessa oli tänä keväänä mukana noin 300 vuosina 2006–2003 syntynyttä junnua (neljä ikäluokkaa). Turnausta pyörittävään raatiin kuuluvan Janne Burmanin laskujen mukaan kahden päivän aikana pelattiin kahdessa kaukalossa 77 ottelua.

– Eniten pelaajia oli mukana vuonna 2006 syntyneiden ja nuorempien sarjassa. Heitä oli tällä kertaa mukana 99. Se on ihan hyvä määrä korttelikiekon tulevaisuudelle tärkeimmässä ikäluokassa, muistutti Burman.

Turnauksessa oli joukkueita seitsemältä alueelta.

– Hämeenlinnan kaupunginosien lisäksi edustettuna oli tänäkin vuonna Hattula. Perinteisistä alueista puuttuivat Ojoinen ja Turenki.

– Kaikki joukkueet pääsivät pelaamaan ennen halliturnausta myös jokusen matsin ulkojäillä, vaikka lauha talvi sotkikin taas kuvioitamme, Burman harmitteli.

27. kerran järjestetyssä halliturnauksessa tehtiin myös historiaa.

– Ensimmäistä kertaa meillä oli nimittäin kaksi naisvalmentajaa, jotka hoitelivat joukkueensa luotsaamisen ihan kaksistaan. Marketta Hulkko-Lassila ja Elina Pohja selvisivät Edmontonin vuonna 2004 syntyneiden pelien johtamisesta erinomaisesti. Siis terveisiä vain kaikille isille, etteivät meidän hommamme ainakaan valmentajapulaan kaadu, nauroi kortteliraatiin kuuluva Mika Kannisto. (HäSa)

Asiasanat