fbpx
Uutiset

Sakespeare selvisi nippa nappa kuiville

Hämeenlinnan Kaupunginpuiston kesäteatteri jäi vain hiukan kävijätavoitteestaan, vaikka ennakkomyynti sujui odotettua nihkeämmin. Teatteri Siperian johtaja Tuukka Huttunen pitää kesän kokemusta sen verran positiivisena, että yhteistyötä voi jatkaa hyvillä mielin.

– Tarkkoja kävijälukuja ei vielä ole, mutta emme jääneet tavoitteesta hirveän paljon. Kesän aikana kirittiin aika hyvin, hän kertoo.

Hämeenlinnan kaupunginpuiston kesäteatterissa on parhaimpina vuosina käynyt reilusti yli 10000 katsojaa. Teatteri Siperian näytelmälle Sakespearen kootut theokset asetettiin varovasti 9000 kävijän tavoite, mutta siitäkin jäätiin.

Erityisesti ennakkomyynti laahasi alhaisissa lukemissa. Näytelmän “korkeakulttuurisen” nimen arveltiin pelottaneen kesäteatterin vakioyleisöä.

Tamperelainen Teatteri Siperia ja Hämeenlinnan kesäteatteri ovat tehneet kolmivuotisen sopimuksen kesäteatteriyhteistyöstä. Ensi vuoden näytelmä julkistetaan myöhemmin.

Tutut nimet ja jo valmiiksi suosittu esitys vetivät yleisöä esimerkiksi Pyynikin kesäteatterissa Tampereella. Tampereen työväenteatterin Vuonna 85 -musikaalista vauhtia saanut Kuuma kesä -85 veti Pyynikille lähes 55000 katsojaa. Katsomot olivat käytännössä loppuunmyytyjä läpi kesän.

Täyttöprosentit ovat toiminnanjohtaja Jari Niemisen mukaan muutenkin olleet Pyynikillä aina korkeat. Ainoana poikkeuksena oli vuosi sitten esitetty Rauta-aika. Kari Heiskasen moderni ohjaus Paavo Haavikon tekstiin veti hyvistä arvosteluista huolimatta pyörivään katsomoon vain 23 000 katsojaa, ja kesäteatteri jäi tappiolle.

Ensi kesänä Pyynikin kesäteatterissa jatketaan tämän vuoden Kuuma kesä 85 -näytelmän esityksiä. (HäSa)

Menot