Uutiset

Saksalaiset: Joulussa kuusi tärkeämpi kuin perhe

Saksasta kuuluu kummia. Saksalaisten mielestä kuusipuu on tärkeämpi osa joulua kuin oman perheen seura. Asia käy ilmi kyselytutkimuksesta, jonka tulokset on julkaissut viikkolehti Focus.

Saksalaisista 75 prosenttia katsoo, että joulua ei voi ajatellakaan ilman joulukuusta. Sen sijaan vain 65 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että lähisuvun seura on olennainen osa hyvää joulua.

Hieman yli puolet saksalaisista arvioi, että joulua ei synny ilman joululaulujen laulamista. Vajaa puolet germaaneista piti joululahjoja yhtä tärkeinä.

Kyselyyn vastasi 1 014 saksalaista. Heistä kolme prosenttia toivoi, ettei koko joulua vietettäisi lainkaan.

STT-Reuters

Vedenalainen joulukuusi ilahduttaa Liettuassa

Vedenalainen joulukuusi on muodostunut jo pieneksi jouluperinteeksi Liettuassa. Sukeltajat koristivat joulupuun Plateliain järven pohjaan jo viidettä kertaa.

Sukellusyritys Oktopusasin jäsenet koristelevat kaksimetrisen kuusen karamelleilla, kekseillä, leluilla, omenoilla ja muilla hedelmillä. Tämän jälkeen kuusi upotetaan kuuden metrin syvyyteen. Kuusi jätetään sitten pohjaan.

– Ne näyttävät kauniilta, kun käymme katsomassa niitä kesäisin. Se säilyy veden alla vihreänä ja mätänee sitten pois. Kaksi ensimmäistä kuusta ovat jo menneet, mutta kun tämän vuoden kuusi lasketaan mukaan, järven pohjassa on kaikkiaan kolme joulukuusta, juttelee Oktopusasin sukelluksenopettaja Arunas Vainora.

Länsi-Liettuassa sijaitsevan Plateliain järven joulukuusipuistosta on tullut suosittu sukelluskohde. Se on helppo sukelluspaikka myös aloittelijoille. Eivätkä joulukuuset ole ainoa vedenalainen matkailunähtävyys – aiemmin tänä vuonna sukeltajat pystyttivät yhdessä munkkien kanssa puisen ristin 14 metrin syvyyteen.

STT-BNS

Sakkolappupukki yllätti autoilijat

Sakkolappupukiksi ristitty hyväntekijä on yllättänyt autoilijoita Birminghamissa. Tuntematon pukki on kiinnittänyt tuulilasinpyyhkijöihin kolmekymmentä puntaa sisältäviä joulukuoria autoihin, jotka ovat saaneet sakkolapun.

– Älä anna sakkojen pilata jouluasi. Tässä kolme kymppiä sen maksamiseen. Hyvää joulua sakkolappupukilta, kuorissa lukee.

Daily Telegraph -lehden mukaan neljätoista autoilijaa on saanut yllättävän joululahjan autoonsa.

STT-Reuters

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic