fbpx
Uutiset

Saksalaisille on titteli tärkein

Saksalaiset kyllä arvostavat sitäkin, että heidän elämässään on rahaa ja rakkautta. Ja jopa sitä, että ympärillä pyörii omaa jälkikasvua, jonka kanssa telmiä. Kaikkein tärkein asia saksalaiselle on kuitenkin oma oppiarvo.

Kyselyyn osallistui 1 000 saksalaista, joten äärimmäisyyksiin vietyjä johtopäätöksiä sen tulosten perustella ei kannata tehdä.

Kysely kuitenkin kertoo saksalaisten suuresta rakkaudesta vähäisiäkin oppiarvoja kohtaan. Oppiarvo pesi kyselyssä kaikki muut elämään liittyvät arvot.

Kaikkein hienoin on tilanne silloin, kun oppiarvo on pitempi kuin ihmisen nimi. Kuten esimerkiksi Uni.-prof. dr. dr. h. c. mult. Horst Wildemann.

STT

Asukas kyllästyi kotikatunsa nimeen

Los Angelesissa asuva Michael Fisk vaatii kotikatunsa nimen pikaista muuttamista. Fiskin osoite on Dicks Street, eli jokseenkin vapaasti suomennettuna Mulkkukatu.

Herra Fisk perustelee nimen muuttamisen välttämättömyyttä sillä, että sanan dick slangimerkitys saattaa kadun asukkaan tämän tästä hankalaan tilanteeseen.

– Tajusin tämän vasta, kun neljä vuotta sitten muutin tänne. Se on niin noloa, että jotain on tehtävä. Totta kai minä tiedän, että Dick on miehen nimi. Mutta joskus sanojen merkitys muuttuu, ja sana dick on siitä poikkeuksellisen hyvä esimerkki, Fisk puhisee.

Michael Fisk sai kerättyä nimen muuttamista vaativaan addressiinsa nimikirjoituksen useammalta kuin joka toiselta Mulkkukadun asukkaalta.

Addressista huolimatta kaupungin viranomaiset eivät ainakaan toistaiseksi ole näyttäneet Fiskille vihreää valoa. Kaupungin hallinto sanoo, että kadun nimen muuttaminen aiheuttaa runsaasti turhaa työtä.

STT

Menot