Uutiset

Saksalaispariskunnan lempi leiskui keskellä jalkakäytävää

Saksalaisen Dülmenin kaupungin poliisi joutui anelemaan pitkään ja hartaasti saadakseen sangen kiihkeään keskinäiseen kansakäymiseen ajautuneen pariskunnan irti toisistaan.

Harrastusalustana 25-vuotiaalla naisella ja hänen 23-vuotiaalla partnerillaan oli sangen vilkkaan ostosalueen jalkakäytävän kylmä asvaltti.

Jalankulkijat havaitsivat toistensa olemuksiin ahnaasti paneutuneen kaksikon perjantaiaamuna. Soitto poliisille toi virkavallan paikalle, mutta poliisien pariskunnalle antama määräys panna peli poikki viipymättä ei tuottanut mitään tulosta.

Vasta poliisien kolmas seis-määräys sai kaksikon peuhaamisen loppumaan. Poliisit palkitsivat pariskunnan kummankin puolikkaan sadan euron sakkolapulla.

STT-Reuters

Australialaisteini selvisi krokotiilin kidasta

Australialaisnuorukainen onnistui täpärästi pakenemaan krokotiilin kidasta Dhipirrissä maan pohjoisterritorioissa. Asiasta kertoivat viranomaiset maanantaina.

Lachlan McGregor, 17, oli isänsä kanssa metsästysretkellä, kun hän erehdyksessä meni tallomaan runsaat 2,6 metriä pitkän krokotiilin päälle. Suivaantunut panssarikylki sieppasi pojan kitaansa ja alkoi raahata häntä Glydejoen pinnan alle.

– Se kävi kiinni jalkaani ja veti minut takaisin. Olin kokonaan vedessä, Se päästi irti kolmen tai neljän sekunnin kuluttua, En ensin huomannut, että minua oli purtu. Kun krokotiili oli päästänyt minusta irti, juoksin niin kauas kuin jaksoin, McGregor kertasi.

Poika sai krokotiilihyökkäyksestä lieviä vammoja. Australian pohjoisosassa on runsaasti krokotiilejä ja hyökkäykset ihmisten kimppuun ovat verraten tavallisia.

STT-AFP

Skotit pyysivät noidilta anteeksi

Skotlantilaisen pikkukaupungin edustajat esittivät Halloweenin kunniaksi virallisen anteeksipyynnön noitina teloitetuille naisille.

Edinburghin lähettyvillä sijaitsevassa Prestonpansissa surmattiin 400 vuotta sitten 81 naista, joiden epäiltiin harjoittaneen noituutta.

Noituuden todistamiseen ei tuolloin kovin kummoista näyttöä vaadittu. Roviolle saattoi päätyä yhtä hyvin mustan kissan omistajatar kuin naapurilleen kirouksen ladellut nainenkin.

Noitataitojen käytön vuoksi henkensä menetti muun muassa nainen, jota syytettiin kuninkaan laivan upottamisesta. Kidutuksen jälkeen hän tunnusti johtaneensa noitajoukkoa, joka loihti ilmoille alukselle kohtalokkaaksi osoittautuneen rajuilman.

STT-AFP

Päivän lehti

30.3.2020