Uutiset

Saksalaispoliisi ryösti pankin

Saksalaispoliisi jäi kiinni pankkiryöstöstä käytettyään ryöstön yhteydessä naisystävänsä autoa.

– Tyttöystävän auton käyttäminen ryöstössä on melkein sama asia, kuin jos hän olisi jättänyt ryöstöpaikalle käyntikorttinsa, syyttäjänviraston tiedottaja ihmettelee.

Rikostutkijat saivat nopeasti selville, että ryöstössä käytetyn auton omistajan miesystävä työskentelee Trierin poliisissa. Jo aiemmin tutkijat olivat pitäneet turvakameran kuvassa näkyvää heppuna merkillisen tutun oloisena.

Kun 52-vuotias poliisi kuuli olevansa epäiltynä pankkiryöstöstä, hän tunnusti tekosensa. Aseen kanssa tehdystä ryöstöstä ei siinä vaiheessa ollut kulunut kuin yksi vaivainen vuorokausi.

Poliisi sai saaliikseen hieman yli 10 000 euroa. Hän kertoi tehneensä ryöstön alati vaivaavan rahapulan takia.

Unkarin varkaat ovat kovia luumujen perään

Itä-Unkarissa on tehty vallan merkillinen varkaus. Varkaat veivät huono-onniselta tilalta peräti 150 luumupuuta.

Luumupuut, arvoltaan noin 8 000 euroa, oli kaivettu juurineen maasta ja kuljetettu pois tilalta. Szabolcs-Szatmar-Beregin alueen poliisi ei pysty sanomaan, milloin luumupuut ovat omistajaa vaihtaneet. Varkaus huomattiin vasta, kun tilanomistaja palasi kevätlomaltaan.

Autovaras vei vahingossa myös porsaan

Kyseessä ei varsinaisesti ole kidnappaus, vaan ehkä paremminkin siknappaus. Autovaras kun tuli vahingossa varastaneeksi myös auton takapenkillä aikaansa viettäneen lemmikkiporsaan.

Poliiseilla oli tiedossa, että erään varastetun auton mukana on kadonnut myös yksi sika. Auto oli varastettu St. Clairvillesta ravintolan parkkipaikalta.

Poliisi sai jäljitettyä auton. Kuskin poliisi pidätti paitsi autovarkaudesta myös ajamisesta ties minkä mömmöjen vaikutuksen alaisena. Porsas kuitenkin löytyi auton takapenkiltä edelleen täysissä sielun ja ruumiin voimissa.

Poliisi toimitti porsaan eläimiin liittyvistä asioista vastaaville viranomaisille.

Kunkulta jäi bensat maksamatta

Ruotsin kuninkaan autokuski ei ilmeisesti muistanut, että Norja ei ole ollut Ruotsin alaisuudessa enää yli sataan vuoteen. Kuninkaan autonkuljettaja kun jätti norjalaisella huoltoasemalla kunkun bensat maksamatta.

Kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia viettävät perinteisesti pääsiäisen Norjan Tröndelagin huvilallaan. Niin tänäkin vuonna. Paluumatkalla kruunupäiden auto piti tankata, mutta kuski maksoi ainoastaan ostamansa makeiset.

– Kuljettaja maksoi, mutta ei muistanut maksaa kuin pelkistä karkeista. Kun maksaa luottokortilla, ei nimeä kirjoittaessa tule aina tarkistaneeksi loppusummaa. Tässä on kyse pelkästä erehdyksestä, Ruotsin kuningashuoneen tiedottaja Ann-Christine Jernberg luonnehtii.

Norjalainen huoltoaseman omistaja otti maksamattoman bensalaskun takia yhteyttä Tukholman kuninkaalliseen linnaan. Hetkeä myöhemmin hän sai kuninkaalliset polttoainekruunut tililleen.

STT

Mainos