Uutiset

Saksan hallitus pääsi sopuun maahanmuuttouudistuksesta - suunniteltuja maahantulokeskuksia ei rakenneta

Berliini
06.07.2018, 03:22

Ulkomaat

Saksan riitaisa koalitiohallitus on päässyt sopuun maahanmuuttouudistuksesta. Kiista maahanmuuttopolitiikasta oli uhannut kaataa liittokansleri Angela Merkelin hallituksen.
Merkelin keskustaoikeistolainen CDU ja kivikovan konservatiivinen CSU pääsivät alkuviikosta maahanmuuttokompromissiin, joka piti sisällään suunnitelman maahantulokeskusten perustamisesta. Se ei kuitenkaan kelvannut niiden sosiaalidemokraattiselle hallituskumppanille SPD:lle.

Nopeutettu käsittely

Süddeutsche Zeitung kertoo kolmen hallituspuolueen sopineen, että toisessa EU-maassa turvapaikkaa hakeneiden maahanpyrkijöiden asia käsitellään vastedes nopeutetusti samaan tapaan kuin lentokenttien transit-alueilla. Maahanpyrkijä otetaan kiinni korkeintaan kahdeksi vuorokaudeksi, jonka aikana hänen asiansa käsitellään, eikä hänen katsota tuona aikana vielä saapuneen Saksan maaperälle.
Lehden siteeraaman sisäministeri Horst Seehoferin (CSU) mukaan transit-käytäntö koskee keskimäärin viittä maahanpyrkijää päivässä. Paljon suurempi osa Saksaan pyrkivistä ei ole hakenut toisesta EU-maasta turvapaikkaa, vaikka he olisivatkin jo jonkin toisen EU-maan rekisterissä. Heidänkin asiansa käsittelyä on tarkoitus nopeuttaa.
SPD vastusti ajatusta transit-maahantulokeskusten perustamisesta Saksan ja Itävallan rajalle. Süddeutche Zeitungin mukaan puolue on kuitenkin valmis hyväksymään tarkasti rajatun maahanpyrkijäryhmän kiinni ottamisen poliisin jo olemassa olevissa rakennuksissa ja tulkinnan, etteivät kiinni otetut ole Saksan maaperällä.
Hallituksen suunnitelman toteuttaminen vaatii kuitenkin vielä neuvotteluja muiden EU-maiden kanssa. Seehoferin täytyy saada eurooppalaiset yhteistyökumppanit suostumaan siihen, että muualta jo turvapaikkaa hakeneet maahanpyrkijät voidaan palauttaa siihen EU-maahan, johon he ovat ensiksi saapuneet.
Neuvotteluista Italian uuden oikeistohallituksen kanssa odotetaan vaikeita.

http://www.sueddeutsche.de/politik/migrationspolitik-koalition-einigt-sich-auf-asyl-schnellverfahren-und-einwanderungsgesetz-1.4043202

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi