fbpx
Uutiset

Saksan liittopresidentin Suomen-vierailu alkoi – Helsingin syyssateet saivat suunnitelmat muuttumaan heti kättelyssä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio isännöivät liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin ja tämän puolison Elke Büdenbenderin kolmepäiväistä Suomen-matkaa.
Rouva Elke Büdenbender (vas.) ja Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier (2.vas.) saapuivat Helsinkiin maanantaina aamupäivällä. Heitä isännöivät tasavallan presidentti Sauli Niinistö (2. oik.) sekä rouva Jenni Haukio.

Saksan liittopresidentin Frank-Walter Steinmeierin Suomen-vierailu on alkanut Helsingissä maanantaina.

Steinmeier saapui puolisonsa Elke Büdenbenderin kanssa aamupäivällä sateiseen Helsinkiin. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottivat vieraat vastaan Presidentinlinnan Peilisalissa.

Alun perin presidenttien oli määrä tervehtiä Presidentinlinnan edustalla niin, että Kauppatorilta näkisi seremoniat. Sade kuitenkin muutti suunnitelmia.

Heti kättelyiden jälkeen Niinistö ja Steinmeier vetäytyivät kahdenvälisiin keskusteluihin. Haukio puolestaan emännöi Büdenbenderiä vierailun aikana.

Steinmeierin ja Niinistön on määrä keskustella maanantaina muun muassa Euroopan turvallisuudesta, Saksan ja Suomen suhteista, Venäjästä sekä Yhdysvalloista.

Presidentit pitävät tiedotustilaisuuden puolenpäivän jälkeen.

Iltapäivällä Steinmeierin on vielä tarkoitus tavata eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.).

Steinmeierin ja Büdenbenderin Suomen-vierailu kestää kolme päivää. Valtiovierailun on määrä päättyä keskiviikkona Ouluun. LM-HäSa

Menot