fbpx
Uutiset

Saksan liittopresidentti saapuu Sauli Niinistön Kultaranta-keskustelujen päävieraaksi

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön isännöimään keskustelutilaisuuteen osallistuu noin sata asiantuntijaa ja vaikuttajaa. Viime vuoden Kultaranta-keskustelujen vieraana oli YK:n pääsihteeri António Guterres.
Sauli Niinistö (oik.) keskusteli YK:n pääsihteeri António Guterresin kanssa vuoden 2018 Kultaranta-keskusteluissa. Kuva: Matti Porre
Sauli Niinistö (oik.) keskusteli YK:n pääsihteeri António Guterresin kanssa vuoden 2018 Kultaranta-keskusteluissa. Kuva: Matti Porre

Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier saapuu tasavallan presidentin Sauli Niinistön isännöimien Kultaranta-keskustelujen päävieraaksi.

Ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelutapahtuman otsikkona on tänä vuonna ”Maailma murroksessa – mihin menee Eurooppa, miten pärjää Suomi?”

Kultaranta-keskustelut pidetään 16.–17. kesäkuuta 2019.

Kultaranta-keskustelut alkavat sunnuntai-iltana 16. kesäkuuta presidentti Niinistön ja Saksan liittopresidentti Steinmeierin puheenvuoroilla ja keskustelulla Euroopan tulevaisuudesta. Maanantaina 17. kesäkuuta käydään kaksi julkista keskustelua.

Kaksipäiväinen keskustelutilaisuus käydään presidentin kesäasunnolla Kultarannassa. Seitsemättä kertaa järjestettävään tilaisuuteen kutsutaan noin sata asiantuntijaa ja vaikuttajaa yhteiskunnan eri tahoilta.

Yleisradio välittää tapahtuman pääkeskustelut.

Vieraana YK:n pääsihteeri

Viime vuoden Kultaranta-keskustelujen päätöspuheen piti YK:n pääsihteeri António Guterres.

Hän sanoi puheessaan, että maailman on nykyään parempi kuin koskaan aikaisemmin.

– Elämme pidempään ja lapsikuolleisuus on matalalla tasolla, Guterres sanoi.

Myönteisten kehityssuuntien lisäksi myös synkkiä sävyjä esiintyy. Hän esitti huolensa muun muassa siitä, että kylmä sota on osin palannut. Tosin siinä ei ole nykyään vain kahta blokkia.

Guterresin mukaan nykyajan konfliktit ovat monimutkaisia, ja niissä on usein monia osapuolia.

– Koska konflikteja on yhä vaikeampi ratkaista, se tarkoittaa, että on panostettava konfliktien ehkäisyyn.

Guterres nosti puheessaan esille myös teknologian kehityksen mahdollisuudet ja uhat.

Menot