Uutiset

Saksassa epäuskoinen arpajaisvoittaja

Saksan poliisi on joutunut melko erikoiselle työkeikalle. Arpajaisfirma joutui kutsumaan poliisin avuksi vakuuttamaan eräälle voittajalle, että tämä oli todellakin voittanut rahaa.
Epäuskoinen iäkäs nainen epäili sitkeästi, että tieto voitosta oli jonkinlainen pila.

– Nainen sai melko suuren summan rahaa, paljasti Saksan itäosassa sijaitsevan Geran poliisin edustaja Joachim Gerhardt.

– Onnistuimme onneksi lopulta vakuuttamaan naisen siitä, että hänellä oli syytä juhlia. Hän saa voittorahat todennäköisesti vielä ennen joulua, poliisi lisäsi.

STT

Nebraskan kirjolohi on suulas kaveri

Nebraskalaisen Clarence Olberdingin Holmes-järvestä nostama kirjolohi ei varsinaisesti olisi mikään joulupöydän kaunistus. Hirviöltä näyttävällä otuksella kun sattuu olemaan kaksi suuta.

Olberdingin, 57, kalakaverit olivat suuresti hämmästyneitä nähdessään, että Olberdingin horinoita kahden suuvärkin kalasta ei voikaan sijoittaa kalavaleiden joukkoon.

– Vähän minua ensin ihmetytti huomatessani, että kala oli jäänyt suustaan koukkuun, mutta samaan aikaan myös koukuton suu työntyi näkyviin. Olen kalastanut 40 vuotta, enkä ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa, Olberding päivittelee.

Olberdingilla on suunnitelmat valmiina puoli kiloa painavan huuliveikon tulevaisuuden varalle.

– Minä savustan ja syön sen, kiteyttää lohen roisia ulkonäköä kavahtamaton kalastaja.

STT

Liikemies rakentaa Nooan arkin kopiota

Hollantilainen liikemies rakentaa Nooan arkin kopiota. Arkin on määrä olla tarkka jäljitelmä Raamatun kuvaamasta laivasta, kylläkin esikuvaansa pienempänä versiona.

Uuden ajan Nooa ilmoittaa, että hän aikoo lähteä 70-metrisellä arkillaan seilailemaan Hollannin vesireiteille, kunhan paatti on valmis. Mies uskoo arkkinsa valmistuvan ensi keväänä.

– Perehdyin Raamatun kuuteen eri käännökseen ja tein niiden perusteella arkin pohjapiirroksen, 47-vuotias Huibers kertoo.
Liikemies ei tiettävästi aio seurata Nooaa siinä, että hän juoksuttaisi arkkiinsa kaksi eläintä maailman jokaisesta eläinlajista.

Huibers sai kuningasidean arkin rakentamisesta 13 vuotta sitten. Arkkimaakari on ottanut hankettaan varten 300 000 euron lainan.

STT

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic