Uutiset

Salakuljettaja tunki sikamakkarat vaippoihin

Tullimiehet Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla saivat 27-vuotiaalta coloradolaismieheltä vastauksen kysymykseensä.

– Ei, minulla ei ole lihaa tai hedelmiä mukanani, Meksikosta saapumassa ollut mies vakuutti.

Tullimiehet eivät kuitenkaan miestä uskoneet, vaan alkoivat tutkia autoa. He tekivät perin merkillisen löydön. Mies yritti tuoda maahan kilon verran sianlihasta valmistettua raakamakkaraa. Hän oli käärinyt makkarat folioon, ja foliokäärön hän oli sujauttanut syystä tai toisesta mukana olleisiin vauvanvaippoihin.

Sianlihan tuominen Meksikosta Yhdysvaltoihin on kielletty. Tullivirkailijat takavarikoivat miehen sikamakkarat. Sakkoja salakuljettaja sai 200 euron verran.

Ranskan feministit haluavat eroon mademoisellesta

Bonjour mademoiselle! Onko kyseessä loukkaus, klassinen avausrepliikki vai pelkkä ystävällinen toivotus. Oli se mikä hyvänsä niistä, sana mademoiselle saattaa hyvinkin vedellä viimeisiään.

Ryhmä ranskalaisia feministejä on vakaasti sitä mieltä, että kaikenlaisen neidittelyn on nyt kerta kaikkiaan loputtava. Ryhmä katsoo neidittelyn tekemän naisesta vähempiarvoisen olennon.

Eräs ryhmän jäsenistä on 40-vuotias Mathilde. Hänen mielestään neidittely paljastaa naisen olevan naimaton ja viestittää, että tällainen nainen on sitä mukaa luvallista riistaa.

– Jos sanoo jonkun olevan mademoiselle, se on nuorten naisten vähättelyä ja vihjaa heidän olevan tahdottomia pikkuolentoja.
Hän ei ikään kuin ole oikea aikuinen, ennen kuin hän menee naimisiin tai tulee äidiksi, naimaton Mathilde tilittää.

Feministiryhmä pitää kummallisena, että neidittely Ranskassa jatkuu, vaikka melkein 50 prosenttia viime vuonna maailman putkahtaneista ranskalaisista syntyi avoliittotalouteen tai muuten vain avioliiton ulkopuolella.

Mathilden pinna paloi lopullisesti, kun hänen piti allekirjoittaa eräs asiakirja. Siinä komeili hänen nimensä edessä vihattu sana mademoiselle.

– En halunnut jatkaa sen perinteen kunnioittamista, Mathilde kertoo.

Ranskan feministejä ihmetyttää sekin, miksi Ranska ei ole pystynyt seuraamaan lukuisten neidittelystä luopuneiden maiden esimerkkiä. Ryhmä korostaa, että esimerkiksi Saksassa sanan fräulein käyttäminen koetaan melkein loukkauksena.

STT