Kolumnit Uutiset

Salaliittoteoria jyllää keskustelupalstoilla

Salaliitto – taas on kaupungintalolta vaadittu, että toriparkki pitää saada.

Iisakki kirjoittaa itse SCC-jutut. Niihin pannaan vaan jonkun muun nimi. Vekka on sukua melkein kaikille Hämeenlinnassa ja sitä paitsi Isosuon kaveri.

HPK:n hallitus antaa ohjeet, mitä lehdessä kirjoitetaan.

Liikemies Kari on joko SCC:n tukija tai vastustaja, mutta joka tapauksessa nero.

PUK on suoraan, sanonko mistä. HAA on kukkahattutäti hellan ja nyrkin välistä. Miten tommoset hattivatit oikein toimittajiksi pääseekään?

Tämä kaikki nimimerkin takaa, luonnollisesti.

Ei tarvitse kuin avata pari keskusteluketjua maan ehkä suosituimman keskustelupalstan sivuilla, niin luulee tietävänsä, missä Hämeenlinnassa mennään.

Osa keskustelussa esiintyvistä väitteistä on suoranaisia valheita ja solvauksia, jotka varmasti täyttäisivät törkeän kunnianloukkauksen tunnusmerkit. Keskustelua ei näytä kukaan moderoivan.

Jos samat väitteet esitettäisiin painetussa lehdessä, häkki heilahtaisi heti.

Keskustelua siitä, kuinka lehti rajoittaa sananvapautta tai valehtelee, käydään myös sen omalla keskustelupalstalla. Loogista?

Jotkut uskovat vahvasti, että toimituksen aamupalaverista on suora yhteys kaupungintalolle.

Onneksi ei ole. Loppukin uskottavuus menisi, jos kuulisivat sen paskanjauhannan, jota aamupalavereissa harrastetaan. Tuskin se silti on ainoa palaveri, jossa välillä harhaudutaan sivuraiteelle.

Suuri osa uutisista kertoo kyllä asioista, joita kaupungin organisaatiossa valmistellaan. Parempi kertoa silloin, kun päätöksiä vasta valmistellaan. Silloin niihin voi vielä vaikuttaa.

Päättäjissä on yhä vanhan liiton miehiä ja naisia, joiden mielestä päätöksistä saa kertoa julki vasta, kun ne on tehty. He ovat kuitenkin katoava luonnonvara.

Ei viranhaltijoilta tai luottamushenkilöiltä kysytä, saako tästä asiasta kirjoittaa. He ovat kuntalaisten palveluksessa ja heidän kuuluu kertoa, jos he asiasta jotain tietävät.

Tietysti heissäkin on eroja. He ovat tavallisia ihmisiä, vaikka heitä pyritään keskustelupalstoilla demonisoimaan.

On niitä, joita joutuu lypsämällä lypsämään ja niitä, jotka kertovat myös ikävistä asioista suoraan ja kaihtelematta.

Luottamushenkilö ja viranhaltija on monesti jälkikäteen tullut lankaa pitkin. Joskus syystä, kun on tehnyt asiavirheen. Kauniisti sanottuna silloin ketuttaa.

Usein palaute on sitä, ettei asiasta olisi pitänyt näin kirjoittaa, vaan toisella tavalla. Siihen selkänahka parkkiintuu.

Kyllä on soinut kännykkä kapakoiden sulkemisajan jälkeen ja palaute on ollut suorasanaista.

Se on luontaisetu näissä hommissa, kun saa omalla nimellään ja naamallaan kirjoittaa. Toiset sitten roimivat nimimerkkien takaa.

Epää, sanoisi lapsenlapseni.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic