Uutiset

Salama-alku siivitti HPK:n A-nuoret voittoon

HPK jatkaa vahvaa menoaan jääkiekon A-nuyorten SM-liigassa.

Vuoden alun kuudesta vierasottelustaan Kerho on ottanut täyden pistepotin viidesti. Hämeenlinnalaisten kovuuden sai tuntea nahoissaan torstai-iltana Tampereen Tappara, joka kärsi kotihallissaan selvän 4–0 (3–0, 0–0, 1–0) -tappion.

HPK sai otteluun salama-alun. Se meni reilussa kuudessa ja puolessa minuutissa 3–0-johtoon ja vei sen jälkeen peliä suvereenisti. HPK:n maalivahti Joonas Toivonen tylsytti Tapparan nollille. Toivonen torjui 20 laukausta.

Miro Ruokonen avasi HPK:n maalihanat ajassa 3.47 Tommi Haraisen ja Harri Kainulaisen syöttöjen jälkeen. Kolme minuuttia myöhemmin Kerho johti jo 3–0. Toinen maali oli Santeri Vuotin käsialaa. Patrik Virta alusti Vuotin osuman. Vuotin ja Virran kanssa samassa ketjussa pelannut Julius Valtonen iski vieraiden kolmannen. Virta sai tähän maaliin illan toisen syöttöpisteensä. Syöttöpinnan ansaitsi myös Vuotin tavoin liigajoukkueesta ”lainassa” ollut Joni Tuulola.

Matias Haaranen sinetöi loppunumerot kolmannen erän loppupuolella. Haarasen maalin alustivat Artturi Toivola ja Eetu Tuulola.

Valmentaja tyytyväinen

HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo oli omiensa esitykseen ymmärrettävästikin tyytyväinen.

– Hyvä peli meiltä, ehjä suoritus koko joukkueelta. Olimme Tapparaa aktiivisempia ja koko ajan pelin päällä, Salo sanoi.

Hänen mukaansa onnistujia oli siinäkin porukassa, jota ei tilastoissa nähdä.

– Esimerkiksi Eetu Moberg teki hienosti töitä alivoimalla ja myös viidellä viittä vastaan.

Salon mukaan Kerhon A-nuorten ja liigajoukkueen yhteistyö sujuu saumattomasti. Tästä esimerkkinä oli muun muassa Joni Tuulolan pelaaminen torstaina A-junnuissa.

– Jonille tekevät pelit hyvää loukkaantumisajan jälkeen.

Kahdeksantena nuorten liigassa oleva Kerho päättää vierasotteluidensa kimaran lauantaina Lahdessa, jossa vastassa on Pelicans. Sen jälkeen HPK:lla kuusi kotiottelua peräkkäin ja päälle päätteeksi runkosarjan päättävä vierasottelu Ilvestä vastaan 22. helmikuuta. (HäSa)

Asiasanat