Uutiset

Salibandy valtasi Panssariprikaatin

Lahtelainen Atte Leppäsalo vietti torstaina erilaista syntymäpäivää. 20 vuotta täyttänyt varusmies osallistui Parolan Panssariprikaatissa järjestettyyn Suomen salibandyliiton ja puolustusvoimien salibandyn varuskuntapäivään. Lajia esittelemässä olivat muun muassa naisten maajoukkueen pelaajat, jotka valmistautuvat ensi vuonna Suomessa järjestettäviin MM-kisoihin.

Viestimies Leppäsalo odotteli jo tupakavereidensa tarjoamia synttärikahveja illalla sotilaskodissa, mutta sitä ennen piti pelata vielä muutama vaihto pistemestaripeliä. Päivän aikana Leppäsalo tutustui salibandyyn myös messualueella, jossa muun muassa reikäpalloa lauottiin tutkaan.

– Tänään on ollut ihan mukava päivä intissä. Säbäpäivä on tuonut vaihtelua arkisiin rutiineihimme. En pelaa salibandyä missään joukkueessa, mutta jo junnuna laji tuli tutuksi.

– Meillä on täällä Parolassa myös omia turnauksia, mutta niihin en ole ainakaan vielä osallistunut. Punttisalilla tulee kyllä käytyä palvelusajan jälkeen, Leppäsalo jutteli.

Parolannummen salibandypäivään osallistui noin 800 varusmiestä. PsPr:n liikuntakasvatusaliupseerin Pasi Suvisolan mukaan salibandy on nykyisin varusmiesten suosituin liikuntaharrastus.

– Pojat pelaavat salibandyä tavallisesti vapaa-aikaan, mutta tämä teemapäivä on lajin ainoa palvelusaikana järjestetty tapahtuma. Mukana on käytännöllisesti katsoen koko tammikuussa palvelukseen astunut saapumiserä. Heinäkuun saapumiserälle järjestetään vastaavanlainen katukoristapahtuma, Suvisola kertoi.

Pistemestaripeliä kolmen minuutin erillä

Salibandyliitto markkinoi lajiaan varuskunnissa pistemestaripelillä, joka sopii eritasoisille pelaajille.

– Me pelaamme pistemestaripeliä kolmella pelaajalla kolmea vastaan. Kaukalot ovat pieniä, samoin kuin maalitkin, ja pelit pyörivät kolmella pelaajalla kolmea vastaan. Pelin mielenkiintoa lisää se, että erät ovat vain kolmen minuutin pituisia ja jokaisen erän jälkeen tabletilla arvotaan uudet kokoonpanot, Suvisola selvitti.

Salibandyliitto myös koulutti PsPr:n väkeä torstain kiertueella.

– Meillä on tänään oikeastaan kolme rastia, joista yhdellä koulutetaan henkilökuntaa ja ryhmänjohtajia. Kaikkien mielestä salibandypäivä on ollut onnistunut tapahtuma, jota jatketaan ilman muuta ensi vuonnakin. Salibandyliitto järjestää kiertueella varuskuntiin kaukalot, mailat, pallot, liivit ja kouluttajat, ja me puolestamme hoidamme käytännön järjestelyt, liikuntakasvatusaliupseeri Suvisola sanoi.

Salibandyn varuskuntakiertue vieraili ennen Parolannummea Upinniemen ja Tikkakosken varuskunnissa. Kiertueen viimeinen etappi on maanantaina Kaartin Jääkärirykmentissä Santahaminassa. (HäSa)

Asiasanat