fbpx
Uutiset

Salibandyherruus matkasi Lammille

Salibandyn Divari täräytettiin hämeenlinnalaisittain käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla, kun Lammin Salibandy oli tuonut kotiottelunsa Elenia-Areenaan, jossa se sai vastaansa Hämeenlinnan Steelersin. Kaupungin reikäpalloherruuden sai haltuunsa tällä kertaa LaSB, joka peittosi paikallisvastustajansa jatkoajan jälkeen 4–3 (0–2, 2–0, 1–1, 1–0).

Lammilaiset olivat ottelun alussa tasakentällisen hienokseltaan kuskin paikalla, mutta Steelers teki kuitenkin molemmat avauserän maalit. Timo Johansson laukoi ensin kauden avausosuman Kaapo Kettusen (25 torjuntaa) kainalosta. Erän puolessa välissä Ville Lastikka vei ylivoimalla Steelersin jo kahden maalin karkumatkalle.

Lammin kova työ palkittiin maalien muodossa vasta toisessa erässä, kun Tino Nivala ja Juuso Kainulainen laittoivat Steelers-vahti Jaakko Vahtokarin (19 torjuntaa) kaivamaan pallon minuutin välein selkänsä takaa.

Lastikan toinen ylivoimaosuma heti kolmannen erän alussa tuntui jo jäävän voittomaaliksi, mutta Lammin Matti Korhonen oli toista mieltä: ensin tasoitusmaali puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Heikki Hätösen passista ja kruunuksi illalle jatkoaikamaali Arttu Koiviston esityöstä. 

– Meillä oli hyviä paikkoja jo ennen tasoitusmaalia. Huusin Hätöselle sikana, että nyt tehdään. Pääsin laittamaan pallon tyhjään maaliin. Meillä oli niin paljon paikkoja, että oli täysin oikeutettua, että tulimme tasoihin. Hienoa oli tietenkin tehdä myös voittomaali. Tämähän on maalintekopeli, kertasi ottelun sankari Korhonen trillerin loppua.

Korhonen nautti silminnähden pelaamisesta eikä unohtanut vastustajankaan kehumista.

– Tämä oli meille tärkeä voitto avauspelistä. En ole itse ennen pelannut näitä paikallisderbyjä. Vastus oli tänään todella kova. 

Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen myönsi rehdisti oranssipaitojen paremmuuden.

– En voi olla tällaisen tapahtuman jälkeen oikeastaan pettynyt muuhun kuin tulokseen. Tiesimme jo harjoituskaudelta, että tänään mitään ei tule ilmaiseksi. Kummatkin joukkueet olivat sotajalalla liikkeellä. Nämä pelit ovat todella pienestä kiinni. Se olisi voinut kääntyä meillekin. Jos me näin jatkamme, tulemme napsimaan vielä aika monta voittoa tässä sarjassa.

Molempien joukkueiden maalivahdit olivat illan ottelussa elementissään.

– Meillä on onneksi siinäkin suhteessa hyvä tilanne. Juha Jokinen on ollut harjoituskaudella todella kuuma ja Jaska (Vahtokari) pelasi tänään huippupelin. Me tosin puolustimme myös hyvin ja autoimme sitä kautta maalivahtiamme, jakoi Järvinen kirvelevästä tappiosta huolimatta kehuja miehistölleen. HäSa

Asiasanat

Menot