Uutiset

Salibandyn naisten MM-kisat tyrkyllä Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kaupunki neuvottelee salibandyn naisten MM-kisojen isännöimisestä vuonna 2015.

Isännyys ei ole vielä varma, sillä tarjolla olevia kaupunkeja on useita. Kaupunginhallituksen päätöksessä muiksi isäntäehdokkaiksi mainitaan Tampere ja Espoo, mutta Salibandyliitosta kerrotaan, että tarjolle ovat tulleet myös Lahti ja Kuopio.

– Hakupaperit lähetetään kansainväliselle liitolle kesäkuussa, ja todennäköisesti se tehdään niin, ettei kaupunkeja ole vielä siinä vaiheessa päätetty. Tässä ei ole tarvetta kiirehtiä, liiton pääsihteeri Ismo Haaponiemi kertoo.

– Haluamme, että kaikki tarjolla olevat kaupungit ilmaisevat innostuksestaan selkeästi. Tavoitteena on, että hyötyisimme lajina mutta myös kaupungille itselleen olisi iloa.

Ratkaisevassa asemassa on päätös Pullerille suunnitellun hallin rakentamisesta. Kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin kannanotto on, että halli rakennetaan siinä tapauksessa, jos kisat myönnetään Hämeenlinnalle.

Luvassa on siis vuoropuhelua kaupungin ja liiton välillä.

– Hämeenlinnassa järjestettiin naisten jääkiekon MM-kisat, ja Jääkiekkoliitto oli erittäin tyytyväinen konseptiin, Salibandyliigan kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen taustoittaa.

– Meille tämä on laajempi kokonaisuus, jossa yhteistyön muotoja katsotaan laajasti. Ottelut pystytään varmasti järjestämään, mutta kyseessä voisi olla pidempi tyttöjen salibandyprojekti, joka huipentuisi naisten MM-kisoihin, Vehniäinen jatkaa. (HäSa)

Mikael Hoikkala