Uutiset

Salibandyssä kovien otteluiden viikonvaihde

Hämeenlinnalaisten salibandyjoukkueiden kannattajille on tarjolla lähipäivinä runsaasti jännitettävää. Steelersin miesten joukkue ja Lammin Salibandy aloittavat Divarin pudotuspelit, ja Steelersin naisten joukkue taistelee liigapaikastaan.

Divarissa puolivälierät käynnistyvät Steelersin osalta lauantaina Elenia-areenassa kello 17, kun runkosarjan ykkönen kohtaa kahdeksanneksi sijoittuneen mynämäkeläisen SBS Wirmon. Divarin kolmonen LaSB aloittaa puolivälieräurakkansa puolitoista tuntia myöhemmin Lahden suurhallissa kohtaamalla Divarin runkosarjan seiskan, kuopiolaisen SB Welhot.

Paras kolmesta -systeemillä pelattavien puolivälierin toiset ottelut ovat vuorossa heti sunnuntaina hämeenlinnalaisjoukkueiden vastustajien kotikentillä. Välieriin menijät ovat selvillä viimeistään tiistain kotiotteluiden jälkeen.

Steelersin naiset kohtaavat liigakarsinnoissa lappeenrantalaisen Joutsenon Katajan. Karsintojen ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina Lappeenrannassa. Elenia-areenassa Steelers ja JoKa ovat vastakkain sunnuntaina kello 19.

Steelers ja Joka jatkavat vääntöjään keksiviikkona Lappeenrannassa. Naisten liigakarsinnoissa pelataan kolmesta voitosta. Tarvittaessa joukkueet kohtaavat seuraavana viikonvaihteena.

Steelersin miehet ovat valmistautuneet hyvin pudotuspeleihinsä. Joukkueen päävalmentaja Jani Järvinen povaa play off -otteluiden olevan tasaisia taisteluja.

– Nyt nimittäin testaan ihan tosissaan joukkueiden henkiset voimavarat. Meillä on ollut aikaa 11 kuukautta kehittää fyysistä kuntoamme ja hioa pelitapaammekin koko pitkän runkosarjan, mutta vasta nyt katsotaan mihin se riittää. Yhdessä tekemisen voima näyttelee nyt suurinta roolia ja siihen mekin olemme panostaneet, Järvinen sanoo.

Järvinen uskoo SBS Wirmon tarjoavan Steelersille kovan vastuksen.

– Wirmo on isokokoinen porukka, jonka kanssa ilman muuta aika ja tila vähenevät. Se on myös ehdottomasti play off -joukkue, Järvinen kuvailee.

Tiivis ottelutahti

Myös LaSBin valmentaja Jussi Sihvonen uskoo puolivälierien olevan tiukkoja vääntöjä.

– Tasoerot joukkueiden välillä ovat pieniä ja otteluparit aika tasaisia. Nuori joukkueemme menestyi runkosarjassa paremmin kuin osasimme etukäteen odottaa, ja tavoitteena on jatkaa samalla tavalla myös pudotuspeleissä. Olemme valmistautuneet Welhojen kohtaamiseen muun muassa perehtymällä videoiden avulla joukkueen pelityyliin. Viime keväänä liigakarsinnoissa ollut joukkue oli runkosarjassa alisuorittaja, mutta pääsi loppukaudesta hyvään vauhtiin, Sihvonen muistuttaa.

Sihvonen pyrkii saamaan joukkueestaan kaikki tehot irti heti ensimmäisessä puolivälierässä.

– Kahdella voitolla jatkoon on aika raaka systeemi. Jos nimittäin häviät heti kotona, niin oletkin jo selkä seinää vasten kaveri kotikentällä. Ottelutahtikin on todella tiivis, jos mennään kolmanteen otteluun, Sihvonen pohtii.

Naisilla uudet asetelmat

Steelersin naisilla on paljon pelissä liigakarsinnoissa. Liigan runkosarjassa toiseksi viimeiseksi yltänyt joukkue saa kovan vastuksen nuoresta JoKan ryhmästä.

– Vuoden aikana meille on tapahtunut paljon. Viime keväänä olimme mukana karsinnoissa mittaamassa tasoamme, mutta nyt lähdemme tärkeisiin peleihin suosikkina. Pelimme nimittäin parani loppukaudesta selvästi ja uskon samanlaisen vireen jatkuvan myös karsinnoissa. Porukka on terveenä ja on latautunut hyvin tuleviin peleihin, kertoo Steelersin naisten päävalmentaja Toni Kankaanpää. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.4.2020