Uutiset

Salkkaritähti sai Hämeenlinnassa elämänsä haukut

Näyttelijä Maija-Liisa Peuhu on jo kuusi vuotta tullut joka arkipäivä koteihin MTV3:n Salattujen elämien talonmiehen rouva Ulla Taalasmaana. Teatteri on kuitenkin hänelle mieluisin esiintymisareena ja tästä on kiittäminen juuri Teatteriravintolaa.

Teatterikoulusta valmistunut 21-vuotias Maija-Liisa Peuhu näytteli Hämeenlinnassa vuodesta 1963 aina vuoteen 1968 asti.

– En koskaan unohda sitä teatteria, enkä sen ihanaa tuoksua. Ensimmäinen muistoni Teatteriravintolasta on pukuhuoneessa syttynyt tulipalo. Liekit löivät pitkin seinää. Jostakin syystä otin käteeni vain yhden valokuvan ja juoksin paniikissa ulos. Onneksi palosta selvittiin säikähdyksellä.

Peuhu huomasi kauhukseen olevansa raskaana heti kiinnityksensä jälkeen. Hämeenlinnassa nuori näyttelijä saikin sitten elämänsä kovimmat haukut.

– Kaiken lisäksi paikallisen lehden kriitikko haukkui teatteria vielä siitä, että se oli mennyt palkkaamaan niin hirveän lihavan nuoren naisen näyttelijäksi. Laihduin onneksi nopeasti, sillä äitiysloma ei kestänyt kuin kaksi viikkoa, Maija-Liisa Peuhu kihertää.

Nuori äiti ja vauva asuivat Hämeenlinnassa alivuokralaiskämpässä. Vaikka kaikesta olikin pulaa ja valittamisen aiheita olisi löytynyt, eli näyttelijä ihanaa aikaa. Elämän ensimmäinen pesti maistui makealta.

– Hämeenlinnassa oli ihana katsomo, josta näki hyvin, mitä näyttämöllä tapahtui. Tärkeintä on se, mitä tekee, ei missä. Tärkeintä on tunteen palo ja valtava innostus. Sitä Hämeenlinnassa riitti. Minä olin teatterin nuorin ja vallattomin, joka jäi aina suustaan kiinni.

Hämeenlinnasta Maija-Liisa Peuhu lähti Kemin kautta Turun kaupunginteatteriin ja on ollut nyt yli 20 vuotta freelancerina. Hän on näytellyt alusta asti Salatuissa elämissä, joka jäi juuri kesätauolle.

– Salatut elämät on rankkaa työtä, sillä työskentelemme arkisin aamuseitsemästä iltakuuteen. Viikonloput ovat vapaita, mutta ne menevät käsikirjoitusten lukemiseen.

Peuhu ei tiedä vielä tulevaisuudesta, sillä parhaillaan kädyään neuvotteluja sarjan jatkosta.

– Tämän ikäisen naisen on oltava realisti. Jos vaihtoehtona on näytteleminen Salatuissa elämissä tai sukan kutominen kotona, valitsen edellisen.

Päivän lehti

20.1.2020