Uutiset

Salla Karhu vahvistaa HPK:ta

Naisten lentopallomestari HPK vahvistuu ensi kaudeksi hyvällä suomalaisella yleispelaajalla. Salla Karhu, 22, teki perjantaina HPK:n kanssa vuoden sopimuksen. Karhu tulee Kerhoon Mestaruusliigassa pronssia saavuttaneesta Oriveden Ponnistuksesta.

– Salla on yksi parhaista suomalaisista yleispelaajista. Hän on monipuolinen lentopalloilija, joka voi kuitenkin vielä kehittyä paljon pelaajana, vakuuttaa HPK-naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki.

Karhu on OrPon kasvatteja, mutta hän aloitti liigauransa kaudella 2012–13 nimenomaan HPK:ssa. Kerhosta hän siirtyi tamperelaisen Meston silloiseen Ykkössarjan joukkueeseen LP Kangasalaan, josta matki jatkui Oriveden Ponnistukseen. Karhu on saavuttanut naisten Mestaruusliigassa hopeaa (LP Kangasala) ja pronssia (OrPo).

– HPK:hon tulee nyt varmasti erilainen Salla Karhu kuin neljä vuotta sitten. Olen kehittynyt pelaajana edellisestä Hämeenlinnan kaudestani paljon. Edellinen Hämeenlinnan aikani oli lähes pelleilyä tulevaan verrattuna, 175-senttinen kovakätinen yleispelaaja tuumaa.

Karhu uskoo kehittyvänsä lisää HPK:n italialaisvalmennuksessa.

– Halusin tulla tänne hyvän valmennuksen takia, sillä minulla on vielä paljon parannettavaa pelaajana. HPK on ammattimaisin suomalainen naisten lentopalloseura. Sillä on nälkäinen ja hyvin motivoitunut joukkue, joka pelaa hyvällä fiiliksellä. On mukava tulla taistelemaan pelipaikasta tällaiseen joukkueeseen.

HPK:n mestaruus ei Karhua kovin paljon yllättänyt.

– Ajattelin, että jos joku LP Viestin voi haastaa, se on nimenomaan HPK.

Karhu kuuluu 26 pelaajan naisten maajoukkueryhmään. Hän pelasi ensimmäiset maaottelunsa viime kesänä universiadeissa Etelä-Koreassa.

HPK:n sopimustilanne on hyvä. Mestarijoukkueesta sopimuksessa ovat passarit Annina Antikainen ja Oona Yli-Pekkala, keskipelaajat Karoliina Friberg, Michaela Madsen, Roosa Nieminen ja Pihla Pelkiö, libero Eveliina Rautiainen sekä yleispelaajista/hakkureista Anna Boricheva, Piia Korhonen, Martta Lemola ja Noora Venho. Luca Chiappini on HPK:n päävalmentaja. Joukkueen taustavoimissa työtään jatkavat ainakin huoltaja/hieroja Tuija Loukimo ja lääkäri/fysioterapeutti Olli Koivurinne.

Lisäksi Kerholla on akatemiasopimukset Pieksämäeltä tulleiden Silja Kososen ja Silja Kesäsen ja jo viime kaudella HPK:n tyttöjoukkueissa pelanneen Koijärven Kunnon kasvatin Essi Hirviojan kanssa.

Kultajoukkueen kapteenin ja passarin Katja Kylmäahon ja liberon Saana Koljosen kanssa HPK jatkaa Kalliomäen mukaan neuvotteluja. Kylmäaholla on opiskelupaikka Oulussa ja myös ulkomaiden kentät lienevät Koljosen mielessä.

– Lisäksi meillä on neuvottelut käynnissä seitsemän ulkomaalaisen pelaajan kanssa, Kalliomäki kertoo.

Tiettävästi tässä porukassa ovat mukana myös HPK:n kultajoukkueessa kunnostautuneet yhdysvaltalaiset Keao Burdine ja Lindsay Stalzer.

– Ensi kauden joukkueemme aloittaa harjoitukset 7. toukokuuta. Siihen mennessä pyrimme saamaan nipun kasaan, Kalliomäki selvittää. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic