Uutiset

Salla Koskela …sprintin mestari

Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela yllätti menestyneemmät kilpakumppaninsa hiihtosuunnistuksen SM-sprintissä Padasjoella. Viime vuonna lumettomassa eteläisessä Suomessa kärvistelleet hiihtosuunnistajat olivat nyt tyytyväisiä, sillä lunta oli juuri riittävästi ja urat erittäin hyvässä kunnossa.

Salla Koskela on ensimmäisen kerran saanut valmistautua kauteen ongelmitta ja kun suunnistuspuolikin 3,5 km:llä oli kauden parasta niin tuloksena oli ylivoimainen 43 sekunnin voitto Kortesjärven Järvi-Veikkojen Eeva-Liisa Hakalasta. Pronssin sai SK Vuoksen Marjut Turunen.

– Virheitä ei tullut, parissa lyhyessä epäröinnissä meni sekunteja, mutta se oli pientä. Sain Mervin (Pesu) näkyviin ja taas siitä tuli uutta vauhtia. Rata oli minun mieleeni, Joensuussa opiskeleva ja Ypäjältä kotoisin oleva Koskela tuumi.

Miesten 4,6 km paineli nopeimmin SK Vuoksen Tuomas Kotro. Hän jätti maan ykkösnimeä Femmanin Staffan Tunista 16 sekuntia ja pronssin jakaneita Pellon Ponnen Jyri Uusitaloa ja Suunta Jyväskylän Tommi Reposta 39 sekuntia.

– Alussa kaksi pientä virhettä, mutta maltoin mieleni ja sain edellä lähteneiden näkemisestä uutta puhtia. Lopussa oli vielä voimia kunnon kiriinkin, 21-vuotias Lappeenrannassa opiskeleva nuorukainen kertoi.

Kanta-Hämeeseen mestaruudet toivat D14-sarjassa janakkalalainen Heta Virtanen, H45:ssä LHR:n Mika Tervala, H40:ssä LHR:lle Raino Pesu ja Lammin Säkiän Raili Liimatainen D60:ssä.. Lammin Säkiälle otti pronssin sarjassa D55 Sisko Anttila ja Hauhon Sisulle Marja-Liisa Salonen D65:ssä. Kolmas oli myös Tarpian Suuntaa edustava Antti Virtanen sarjassa H45. (HäSa)

Asiasanat

Menot