Uutiset

Sallinen iski ratkaisun

HPK haki ilahduttavasti täyden pistepotin Espoon Bluesilta maalein 1-2 (0-1,1-0,0-1) ja venytti kolmen pisteen voittoputkensa jo neljään otteluun. HPK nousi samalla neljän pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Blues jatkoi alavireisiä suorituksiaan. Joukkue on kerännyt viimeisestä seitsemästä pelistään vain kolme pistettä.

Kummankaan joukkueen pelaajat eivät miehitä pistepörssin kärkipäätä, joten yllätys ei siis ollut, että ottelusta tuli vähämaalinen. Erikoisen ottelusta teki se, että Blues hallitsi peliä selvästi. Ja varsinkin ensimmäistä erää, jonka laukaisutilaston Blues voitti 30-8. Tilanne erätauolle mentäessä oli kuitenkin 0-1 HPK:lle, kun Niko Nieminen onnistui maalinteossa ylivoimalla.

Sallinen kuritti vanhaa seuraansa

Toisessa erässä HPK pääsi peliin paremmin kiinni, mutta kumpikaan joukkue ei herkutellut maalipaikoilla. Blues oli kuitenkin ensimmäistä erää tehokkaampi ja tasoitti tilanteeksi 1-1 Juuso Ikosen maalilla.

Kolmas erä meni Bluesin hienoisessa hallinnassa, ja HPK:n maalissa Mika Järvinen joutuikin venyi muutamaan vaikeaan torjuntaan. Jos Järviseltä kiekko pomppi, niin viimeisen siivoustyön tekivät HPK:n puolustajat. Peli aaltoili päästä päähän, ja lopulta HPK:n nelosketju otti ratkaisun avaimet käteensä. Työteliäs Kari Sihvonen taisteli kiekon laidassa itselleen ja syötti maalin poikki Jere Salliselle, joka ei erehtynyt.

– Niin hyvä syöttö oli, ettei siinä paljoa tarvinnut tehdä kuin laittaa se sisään. Ei se kiekko hirveän usein ole mennyt maaliin tällä kaudella, Sallinen kertoi kauden toisesta osumastaan entistä seuraansa vastaan.

Ottelun lopussa Blues painoi härkäpäisesti vastustajansa maalille, mutta HPK:n viisikkopuolustus toimi mallikkaasti eikä Blues onnistunut maalinteossa edes kuudella kenttäpelaajalla. Ottelun parhaana palkittiin voittomaalin tehnyt Jere Sallinen.

Pisteet miellyttivät Lehkosta

HPK:n päävalmentaja Timo Lehkonen oli tyytyväinen lopputulokseen, ja tiesi Bluesin panostavan ottelun alkuun.

– Meillä oli teemana mennä kaksinkamppailuihin ja voittaa niitä yksi-ykkösiä. Tiedettiin, että he yrittävät mahdollisimman nopeasti saada sen ensimmäisen maalin, että pääsevät vapautuneesti pelaamaan. Meidän maalivahti pelasi alussa ihan huikeasti ja sitten pelin kulku vaan tasoittui. Näinhän se menee. Alettiin pikkaisen jopa hallita kiekollista peliä pelin edetessä, Lehkonen kertoi.

– Viimeistä erää jos ajattelee, niin tilanne oli jompikumpi. Blues olisi voinut erän alussa tehdä maalin kahdella yhtä vastaan hyökkäyksestä, ja peli olisi ollut sille. Nyt me saimme yhden laatupaikan ja teimme siitä. Loppu sitten oli puolustamista.

Jokerit lauantaina

Lauantaina HPK:n vieraaksi Rinkelinmäelle saapuu nousukuntoinen Jokerit. Lehkonen ei ole vielä päätään vaivannut viikonlopulla.

-En ole edes ajatellut niin pitkälle. Nyt palautellaan ja huomenna vedämme pienen treenin. Lauantaiaamuna katsotaan vähän miten Jokerit pelaa, mutta enemmän mietimme omaa peliämme. Vastustajan peliin ei voida hirveästi vaikuttaa. Jos viisikko puolustaa ja hyökkää yhdessä, niin voimme vaikka hallita peliä vaihteeksi, Lehkonen summasi. (HäSa)

Mainos