Uutiset

Sallisella tutut vastassa kahdesti peräkkäin

HPK:n laitahyökkääjä Jere Sallinen varmasti tietää, mitä Kerholla tuleman pitää perjantaina ja lauantaina. Kesken viime kauden Espoon Bluesista Hämeenlinnaan vaihtanut Sallinen kohtaa monta tuttua ja oman veljensä Tomin, kun Kerho pelaa jääkiekon SM-liigassa Bluesia vastaan perjantaina Espoossa ja lauantaina Hämeenlinnassa.

– Vastassa on vanha jengi, jossa pelaa paljon tuttuja ja hyviä ystäviä. Totta kai se tuo lisäpotkua. Olen jutellut veljen kanssa puhelimessa, onhan tätä odotettu, koko uransa ennen HPK:oon tuloa veljensä kanssa samassa joukkueessa pelannut Sallinen sanoo.

Kerhon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen uskoo, että Blues kaatuu Kerhon tavaramerkiksi tällä kaudella tulleella työnteolla.

– Pidetään haalarin napit kiinni ja tehdään niitä asioita joita olemme harjoitelleet. Meillä on ollut jokaisessa pelissä hyviä hetkiä, vaikka olemme hävinneetkin. Olemme kuitenkin pystyneet viemään peliä, Lehtonen kertoo.

Lehtonen ja Sallinen eivät usko, että saman joukkueen kohtaamisella kahtena päivänä peräkkäin on suurta merkitystä.

– Ehkä toisessa pelissä voi olla jotain ekstralatausta riippuen siitä, miten ensimmäisessä pelissä käy. Lähtökohtana on kuitenkin se, että sarjassa on 60 ottelua ja jokaisesta jaetaan kolme pistettä. Meidän pitää puksuttaa omalla formaatilla 60 peliä eteenpäin, Lehtonen sanoo.

Sallinen komppaa valmentajaa.

– Peräkkäisinä päivinä pelaaminen on kova fyysinen rutistus. Samaa jengiä vastaan pelatessa voi tulla jotain pareja, jotka taistelee keskenään. Loppujen lopuksi pelit ovat kuitenkin samoja, hän muistuttaa.

Kerhon kokoonpanosta ovat loukkaantumisten takia sivussa vain Borna Rendulic ja sormen murtumasta kärsivä Juha Alen. Arsi Piispanen on palannut harjoituksiin, mutta hänen pelaamisensa on vielä epävarmaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic