Uutiset

Salme Pohjola kutsuu virkamiehiä tutustumaan liitoskuntiin

Kaupungin päättäjille on lähtenyt Salme Pohjolan sähköpostista jokunen viesti sen jälkeen, kun Hauho liitettiin osaksi Hämeenlinnaa.

Hän kertoo hyvin ymmärtävänsä syyt, jotka johtivat kuntaliitokseen. Sen sijaan tapaa, jolla asioita liitosalueilla on hoidettu sen jälkeen, Salme Pohjola ja moni muu hauholainen ei ymmärrä.

Koska Salme Pohjolan tuntevat kylällä kaikki, tai ainakin vanhempi väki, palveluiden kaikkoaminen tulee usein puheeksi.

– Hämeenlinnasta tuntuu olevan Hauholle paljon pitempi matka kuin päinvastoin. Olen esittänyt hämeenlinnalaisille virkamiehille, että tekevät joskus kesäretken Hauholle ja muillekin liitosalueille.

– Lupaan tulla oppaaksi. Olisi hyvä tuntea esimerkiksi, millaiset välimatkat Hauholla on. On hyvä tietää, ettei palvelulinjalla kirkolle tulija ehdi muun asioinnin lomassa käydä kirjastossa tai muissa keskustasta etäällä olevissa palveluissa, ennen kuin palvelubussi taas lähtee kotiinpäin.

Salme Pohjolan 80-vuotispäivää vietetään tiistaina 21. joulukuuta Hauhotalossa kello 13. Samalla julkistetaan Hauhon Murreyhdistyksen julkaisema kirja, johon on koottu Pohjolan kolumneja. Lisäksi vietetään murreyhdistyksen 10-vuotisjuhlaa. (HäSa)

Päivän lehti

29.5.2020