Uutiset

Salo Hämeenlinnan edellä myös naisten 1-sarjassa

Salo on naisten lentopallossa Hämeenlinnaa ainakin potkun verran edellä tällä hetkellä.

LP Viesti voittaa naisten Mestaruusliigan vakuuttavasti ja HPK tulee sarjassa toiseksi. Naisten Ykkössarjassa pelaava Viesti on puolestaan selvästi saman sarjan Team Tawast -Volleyta parempi.

Viesti kävi sunnuntaina Hämeenlinnassa ja tahti oli tuttu. TT-Volley hävisi alemman jatkosarjan ottelunsa kelpo alusta huolimatta. Viesti vei pelin ja pisteet suoraan kolmessa erässä.

Ensimmäisessä erässä TT-Volley kamppaili voitosta, mutta hiipui taas kerran kalkkiviivoilla. Kotijoukkue johti lupaavasti 23–22, mutta Viesti oli lopussa kovempi ja vei erän 25–23.

Toinen ja kolmas erä menivät selvästi (25–15 ja 25–18) vieraille. TT-Volley roikkui aikansa vastustajan kyydissä, mutta sitten homma lässähti. Kun oma nosto romahti, pelin rakentamisesta ei tullut enää mitään, eikä hyökkäystehoa käytännössä edes ollut.

Laatukin ratkaisee

Viestillä on Ykkössarjan tapaan nuori joukkue. Sen perusosaaminen oli kuitenkin kotijoukkuetta selvästi laadukkaampaa. Viestillä on joukkueessaan pari tosi lahjakkuutta, muun muassa ex-huippupelaajan ja Viestin nykyisen valmentajan Sami Heikkiniemen tyttäret Ronja ja Roosa ynnä ulottuva ja näyttävä keskipelaaja Anna Czakan. Passari Tiia Vuorinen jätti vastustajan kollegansa Elis Albertinin kirkkaasti varjoonsa. Tosin Albertinin työtä pilasi myös oma onneton nosto.

TT-Volleyn paras oli Sini Nousiainen. Ansaitusti palkittu Nousiainen pelasi virheettömimmin ja löi hyvin laidasta silloin harvoin, kun hänelle pallo tarjottiin. Riikka Koivusaari teki varmaankin eniten pisteitä, mutta myös eniten virheitä.

– Ensimmäinen erä oli hyvä. Sääli, ettei hyvä peli jatkunut siitä eteenpäin. Niukan ensimmäisen erän tappion jälkeen pitäisi löytää enemmän puristusta seuraavaan erään, tuumi TT-Volleyn valmentaja Sakari Somerpalo.

Somerpalo nosti Viestistä esiin aiemmin TT-Volleyssa pelanneen Aino Linnamaan. Linnamaa tuli liberovaihdosta peliin ja samalla Viestin vastaanotto ja puolustuspeli parani oleellisesti.

TT-Volley jatkaa Ykkössarjaa heti maanantai-iltana kello 19 Elenia-areenassa. Se saa vastaansa sarjassa jumbona olevan Helsinki Volleyn Espoon joukkueen. (HäSa)

Asiasanat