Uutiset

Sambia tuomitsi brittiliikemiehen leikkaamaan nurmikkoa

Sambialainen oikeusistuin lätkäisi brittiliikemiehelle 15 päivän pituisen ruohonleikkuutuomion. Liikemies oli jatkanut oleskeluaan Sambiassa, vaikka viisumi oli mennyt vanhaksi.

Liikemies Charles Long pidätettiin Lusakassa ja vietiin oikeuden eteen. Oikeus tuomitsi Longin 15 päiväksi leikkaamaan nurmikoita ja hoitamaan kukkia. Long kärsii tuomionsa valtion omistaman kiinteistön pihassa.

Long oli helpottunut kuultuaan tuomionsa.

– Olen onnellinen. Parempi näin kuin istua vankilassa, Long sanoo.

Kun puutarhatuomio on lusittu loppuun, Charles Long karkotetaan maasta.

Brittipariskunnalla 78 avioliittovuotta takanaan

Plymouthissa asuvat Frank ja Anita Milford ovat tehneet uuden Britannian ennätyksen. Pariskunta on ollut naimisissa 78 vuotta, pitempään kuin ketkään muut elossa olevat britit.

Seurustelun Frank ja Anita aloittivat 80 vuotta sitten. Kaksi vuotta myöhemmin koitti aika purjehtia avioliiton satamaan.

– Me emme koko aikaa tuijota toisiamme ja meillä on pientä riitaa joka ainoa päivä. Mutta riidat tulevat ja menevät, 98-vuotias Frank Milford kuvailee avioliittoaan.

Frankin Anita-vaimolla on ikää 97 vuotta.

– Kaiken avain on ottaa ja antaa ja nauraa paljon, Anita kuvailee hyvää avioliitoa.

Frankilla on ja Anitalla on jo seuraava tavoite tähtäimessään. He aikovat lyödä brittien kaikkien aikojen avioliittoennätyksen. Percy ja Florence Arrowsmith olivat aviossa 80 vuoden ajan.

– Näinä päivinä solmittavat avioliitot tuntuvat jäävän lyhytaikaisiksi. Naimisin mennään sillä mielellä, että ’pääsehän tästä pois, jos tämä ei toimi’. Me emme voi ymmärtää sellaista asennetta, viime vuonna miehensä kanssa vanhainkotiin muuttanut Anita Milford moittii.

Pitkien avioliittojen maailmanennätys on 86 vuotta. Siihen on pystynyt kaksi avioparia. Intialainen Temulji Bhicaji Nariman vaimonsa Lady Nariman kanssa sekä amerikkalaispariskunta Lazarus Rowe ja Molly Webber.

STT

Päivän lehti

5.7.2020