fbpx
Uutiset

Sami Hallenbergista kaupungin uusin apteekkari

Hattulassa syntynyt ja asuva apteekkari Sami Hallenberg iloitsee Fimean eli entisen Lääkelaitoksen päätöksestä myöntää hänelle Hämeenlinnan seitsemäs apteekkilupa. Hakijoita oli kaikkiaan 28.

-Uskon, että monipuolinen työkokemukseni ratkaisi. Olen ollut apteekkarina Lahdessa Apteekki Triossa vuodesta 2007, proviisorina vuodesta 1992 Hämeenlinnassa sekä Tori-apteekissa että Raatihuoneen apteekissa ja sitä ennen lääketeollisuuden ja lääketukkukaupan töissä.

-Tuntuu mukavalta. Ihan kuin kotiin palaisi. Hämeenlinna kiinnostaa, koska olen kotoisin näiltä kulmilta. Työmatkakin lyhenee merkittävästi, Hallenberg listaa tuntemuksiaan.

Paikka selviää vapun jälkeen

Oleellisimpaan kysymykseen, eli siihen, sijoittuuko uusi apteekki Jukolaan vai Tiiriöön, Sami Hallenberg vastaa vielä vältellen.

-Vielä en osaa varmasti sanoa. Katsotaan nyt, mistä löytyisi sopiva liikepaikka. Valitusaika lupapäätöksestä umpeutuu vasta vapun jälkeen. Tiiriö ja Jukola ovat realistiset paikat, eli jompaan kumpaan niistä. Olen kyllä tietoinen, mikä on asukkaiden toivomus (Jukola).

Jukola on ollut ilman apteekkia vuodesta 2008, kun Ahveniston apteekki siirtyi sieltä Tiiriöön Prisman kiinteistöön, koska apteekkari ei saanut sivuapteekkilupaa Tiiriön liikkeelleen.

Jukolan asukkaat ovat olleet näreissään, koska katsovat oman apteekin tarpeelliseksi alueen ison väestömäärän ja Kanta-Hämeen keskussairaalan läheisyyden vuoksi.

Lääkelaitos päätti vuonna 2008, että kanta-Hämeenlinnan seitsemäs apteekki on perustettava läntiselle apteekkialueelle, eli käytännössä moottoritien länsipuolelle. Päätöksen kumosi Hämeenlinnan hallinto-oikeus, jonka ylitse taas jyräsi korkein hallinto-oikeus jättäen voimaan Lääkelaitoksen päätöksen.

Fimealla (ent. Lääkelaitos) ei ole oikeutta määrätä, mihin uusi apteekkari apteekkinsa perustaa läntisellä alueella.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean yliproviisori Sami Paasikoski on todennut aiemmin Hämeen Sanomissa toivovansa, että luvan saaja kuuntelee herkällä korvalla kaupunkia ja kaupunkilaisia tässä asiassa.

Luvat myös Hauholle ja Riihimäelle

Uudesta apteekista on Sami Hallenbergin mukaan tulossa perinteinen, eli lääkkeiden keräilyrobottia sinne ei tule.

Työntekijöitä hän palkkaa 5-10. Hallenbergin siirtyminen Hämeenlinnaan vapauttaa Apteekki Trion apteekkiluvan hakuun Lahdessa.

-Toivon, että voisin avata uuden apteekin loppusyksystä. Vaikka Hämeenlinnassa on aika paljon apteekkeja, uskon, että jokaiselle riittää omaa asiakaskuntaa, Hallenberg toteaa.

Fimea myönsi muitakin apteekkilupia Kanta-Hämeeseen. Nykyisen Hauhon apteekin uusi apteekkari on Päivi Anne Maria Olifirenko.

Riihimäelle on tulossa kolmas apteekki. Apteekkiluvan sai proviisori Irmeli Marja-Liisa Taipale, jota Hämeen Sanomat ei tavoittanut torstaina. (HäSa)

Menot