fbpx
Uutiset

Sami Hämäläinen jaksoi Turengin rankoilla rinteillä

“Penkkaa piisasi” oli yleinen kommentti eilen Hämeenlinnan Suunnistajien kansallisissa kilpailuissa Turengin ja Kiipulan välisessä harju- ja suppamaastossa. Rastit sinänsä eivät teettäneet kilpailijoille paljoakaan päänvaivaa, mutta reitinvalintojen ratkaisuissa riitti pähkäilemistä.

Miesten A-sarjan 5,7 kilometrillä nuoret suunnistajat jaksoivat rankat rinteet vanhempia paremmin. Nuorten MM-kisoihin tähtäävä MS Parman Sami Hämäläinen oli seitsemäntoista sekuntia vauhdikkaampi kuin Ylistaron Kilpa-Veljien 23-vuotias Tuomo Istolahti. Neljä nopeinta olivat 50 sekunnin sisällä.

– Melkoisia kierroksia piti tehdä isojen monttujen kiertämiseksi. Ihmeen hyvin jaksoin siihen nähden, että olen “ollut tauolla” polven kierukan sivun kipeytymisen takia. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kova treeni pitkään aikaan. Nuorten MM-kisat Slovakiassa ovat päätavoitteeni, Hämäläinen mainitsi.

Istolahti valitteli väsyneensä loppumatkalla niin “ettei kunnolla karttaa nähnyt, saati valintoja oikein pystynyt tekemään”.

Ratamestari Markku Virtanen oli todella onnistunut, sillä miesten radan pisimmällä rastivälillä oli käytetty ainakin neljää selkeästi erilaista reittiä.

Naisten voitto Ruotsiin

Naisten 4,8 km:llä talvella hiihtosuunnistajana kahteen EM-kultaan pystynyt ruotsalainen Tampereella nykyisin asuva Alfta Ösa-seuran Josefine Engström piti kovinta vauhtia ollen 1.18 nopeampi kuin MS Parman Maija Sianoja. Rajamäen Rykmentin Saara Nikkari jäi kolmanneksi jo 2.28 hitaampana.

– Todella raskasta. Alussa tein lisäksi 2-3 minuuttia virheitä kahdella rastilla ennen kuin sain suunnistukseni sujumaan. Reitinvalintaa piti tehdä koko ajan, hiihtosuunnistuksessa myös tämän kauden maailman cupin voittanut ruotsitar kertoi.

Myös Maija Sianoja arvioi ensin olleen vaikeata tulkita rinteitä “kummin päin ne oikein olivat”, ennen kuin hänenkin suunnistuksensa alkoi sujua. Hän kertoi myös kärsineensä polvivaivoista kevättalven aikana.

Kanta-Hämeeseen tuli useita sarjavoittoja. Lammin Säkiän voittajat olivat Jouni Vantaala H45 ja Mikko Kärkkäinen H40, Lounais-Hämeen Rastin Erkki Lätti H80, Salla Koskela D20 ja Elmeri Syrjälä H9RR, Valkeakosken Hakan Jutta Nurminen D14 ja Aaro Aho H13, Hauhon Sisun Meiju Lehtinen D12, Riihimäen Suunnistajien Eva Reeni D65 ja isännille HlS:lle toi ykkössijan Matias Lautamäki H10RR.

Asiasanat

Menot